Haberler

Barzani- Richard Görüşmesi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir David Richards'ı kabul etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir David Richards'ı kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Erbil'deki başkanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele, Musul'un kurtarılması ve daha sonraki süreçte kentin durumu ile terörist grupların kontrolündeki bölgelerin kurtarılması için silahlı güçler arasındaki uyumlu çalışma gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Peşmerge güçlerinin mücadelesinden övgüyle söz eden Richards, "Peşmerge DAEŞ'i Kürdistan'da hezimete uğrattı. Bunun Irak'taki diğer bölgelerde de gerçekleşmesini temenni ediyorum. Peşmergeye askeri yardımlarımız devam edecektir. DAEŞ'in buralardan silinmesi için Peşmerge güçlerine bütün aşamalarda her türlü desteği sunacağız" ifadelerini kullandı.

Koalisyon güçlerine bağlı askeri uzmanların Peşmergeye verdiği eğitimin de önemli olduğunu vurgulayan Richards, bunların süreklilik arz etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

David Richards Mesut Barzani Erbil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title