Haberler

Barzani: PKK, Kürdistan'ı Terk Etsin

Güncelleme:

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada "PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan'ından çekilmelidir" denildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ofisi PKK'dan bölgesel yönetim topraklarını tek etmesini istedi.

"PKK, IRAK KÜRDİSTAN'INDAN ÇEKİLMELİDİR"

Ofisin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "PKK, Türk jetlerinin operasyonlarından sivillerin zarar görmemesi için Irak Kürdistan'ından çekilmelidir. PKK, sivillerin kurban haline gelmemesi için savaşı Kürt bölgesinden uzak tutmalıdır."

"PKK'NIN BÖLGESEL UNSURLARI OLMASAYDI..."

Mesut Barzani'nin danışmanı Kifah Mahmud da yaptığı açıklamada "PKK'nın bölgesel askeri unsurları olmasaydı, Türkiye sivil bölgeleri bombalamazdı" dedi.

Mahmud ayrıca "Irak ve Türkiye hükümetleri arasında yapılmış, bir saldırı durumunda Türk güçlerinin Irak'a girmesine izin veren bir anlaşma var. Bu yüzden PKK buradan çıkmalı." şeklinde konuştu.

SADDAM DÖNEMİNDE YAPILAN ANLAŞMA HALA GEÇERLİ

Saddam Hüseyin döneminde imzalanan ve hala geçerli olan bu anlaşmaya göre, her iki ülkenin PKK saldırıları karşısında 15 km sınırı geçerek sıcak takip ve karşı saldırı yapma imkânı var.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (248)

vatan1Mobil-ANDROID:

NE MUTLU TURKUM DIYENE !

163
2
yanıtYanıtla
SETTAR:

ÖLÜNÜZÜ DİRİNİZİ BİR GÜN HEPİNİZİ ! ALLAH ASKERİMİZİN POLİSİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN !

22
107
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Lan sözde kürdistanda bunları kabul etmiyor hahahaaaaa

103
2
yanıtYanıtla
Ensar cekdar. Mobil-IOS:

Barzani konuşmaları çarpıtılıyor sıkıysa barzani o kınamaları yapsında nasıl olur öyle rahatlıkla barzani konuşmaz turk medyası kışkırtma yapıyor

6
86
yanıtYanıtla
Abdullah Öcalan adamdir:

Kürtler kısa zamanda gücünü ortaya koyacak

17
69
yanıtYanıtla
merwan:

Yandas yalaka medya grubu. Kurtleri birbirine dusurmek icin gunlerdir elinizden geleni yapiorsunuz. Kurdistan kurulacak ozgur olacak goreceksiniz. Biji kurdistana azad u serbixwe.

50
20
yanıtYanıtla
DOĞU. TURKİSTAN ~ ASI 036:

BARZANI KES BU LESLERIN KAFASİNİ PKK ITTIR SERESIZDIR PICTIR OROSPU COCUGUDUR ÖLÜSÜNÜ. SIKEYIMMM

62
1
yanıtYanıtla
vatan1Mobil-ANDROID:

geberin vatan hainleri

56
5
yanıtYanıtla
Ö.farukMobil-IOS:

Vallahi yalan haber kimse inanmasin barzani böyle bişey söylemez Kürt halkini satamaz diyelim ki bu haber doğrudur şimdi her kanalda canlı canlı verecekler inanmayın barzanı PKK yi satmaz ...

2
50
yanıtYanıtla
amedli:

musul kerkuk petrolunde butun kurtlerin haki var orsi babayin mali deyil sen tek et tc yalakasi

9
39
yanıtYanıtla
Tüm 248 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title