Haberler

Barzani, Kobani İçin John Kerry'den Destek İstedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suriye'de IŞİD'in saldırısı altındaki Kobani kentendeki son gelişmelerle ilgili telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suriye'de IŞİD'in saldırısı altındaki Kobani kentendeki son gelişmelerle ilgili telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada Başkan Mesut Barzani'nin Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Açıklamada görüşmede özellikle Suriye'nin Rojava bölgesine yönelik terör tehditleri, Kobani'deki IŞİD saldırıları ve Kobani'nin korunması için alınması gereken tedbirlerin konuşulduğu ifade edildi. Barzani ve Kerry arasında yapılan görüşmede ayrıca teröre karşı Amerika Birleşik Devletleri ve Kürdistan yönetimi arasında var olan işbirliğinin devam edeceğinin teyit edildiği kaydedildi.

PEŞMERGE BAKANLIĞI: KOBANİ'YE DUYARSIZ DEĞİLİZ

Bu arada Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı da Kobanİ ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Bakanlık sözcüsü Cabbar Yawer, Kürdistan Bölge Başkanlığı ve Peşmerge Bakanlığı'nın Kobanİ halkına ve YPG'ye her türlü desteği sunmak için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirtti. Başından beri Kobanİ için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Yawen, "Kobanİ için duyarsız değiliz. Elimizden gelen her türlü insani ve askeri yardımı sunduk. YPG ve Kobanİ Kanton Yönetimi bizden askeri güç gönderme talebinde bulundu. Ancak tüm Rojava halkı ve YPG bölgenin coğrafyasını iyi biliyor. Kuzey Kürdistan üzerinden olmazsa Rojava üzerinden Kobanİ'ye güç gönderebilmenin imkansız olduğunu herkes biliyor. IŞİD'e Kobanİ'de hava operasyonu düzenlenmesi için YPG güçleri ile irtibat halindeyiz. IŞİD'in Kobani'ye saldırılarının etkisini kırmak için Rojava sınırında bulunan bölgelerde peşmerge operasyon halindedir" dedi.

- Erbil

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mesut Barzani John Kerry Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title