Haberler

Barzani'den Peşmergeye: Teröristlere ve İşbirlikçilerine Acımayın

Güncelleme:

Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD örgütüne karşı başta Musul olmak üzere bir çok yerde savaşan peşmergelere yönelik yayınladığı talimatta, "Sivillerin can ve malının koruyun. Sivilleri ve teröristleri birbirinden ayırın. Ancak, teröristler ve işbirlikçilerine ise acımayın" dedi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü 2 ay önce Musul'u, ardından Türkmen kasabası Telafer'i, Kerkük'ün etrafındaki bir çok yerleşim yerini ve son olarak ta Ezidi Kürtlerinin yoğun olarak yaşadığı Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Bu nedenle Kandil'den takviye olarak gönderilip Şengal dağına yerleşen PKK, Suriye'nin Rojava bölgesinden gönderilen Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile Irak Kürdistan Bölgesine bağlı Peşmergelerin IŞİD'e karşı mücadelesi devam ediyor.

İKİ PEŞMERGE KOMUTANINI TUTUKLATMIŞTI

Şengal bölgesini 3 Ağustos'ta ele geçirilen IŞİD'lilere ilk günlerde karşı koymayarak Şengal dağındaki üslenme noktalarını terk eden Peşmerge komutanlarından ikisini tutuklatan Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, savaş cephelerinde bulunan Peşmergele güçlerine yönelik bir talimat yayınladı. IKDP'nin internet sitesinde yeralan habere göre Barzani, Peşmerge Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile 70 ve 80'inci taburlara gönderdiği talimatta, sivil halkın mal ve can güvenliklerini sağlamada özen göstermelerini isteyerek, "Kurtardığınız bölgelerde sivil halk ve teröristlere yardım edenleri birbirinden ayırın" emrini verdi.

TERÖRİSTLERE ACIMAYIN

Barzani'nin talimatında şunlar yer alıyor: "Teröristlere ve onlarla işbirliği içinde olan ve onlara destek verenlere acımayın. Aynı zamanda sivil halkı koruyun ve Kürt halkı ve Peşmergenin onurlu duruşunu onlara gösterin."

EZİDİLERİN KUTSAL MEKANLARI YIKILIYOR

Bu arada Şengal (Sincar) ilçesi ve etrafındaki bir çok köyü elinde bulunduran ve yüzlerce Ezidiyi katleden IŞİD, onların kutsal mekanlarını da yıkıyor. IŞİD'in Şengal ilçesine bağlı Başuk beldesinde Ezidilere ait kutsal olan Şeyh Şems, Şeyh Hasan, Şeyh Bekir, Sasi, Ebu Riş, Hadisi, Sut Hebibi, Mahmud Garip türbelerini ve Ezidilerin 'kubbe' dedikleri ibadet yerlerini patlayıcıyla havaya uçurduğu öğrenildi.

İRAN'DAN DESTEK HAZIRLIĞI

Öte yandan, Irak Kürdistan Bölgesine bağlı Peşmergelerin IŞİD'in elinde bulunan Celawla kasabasına girdikleri ve IŞİD'i geri çekilmeye zorladığı kaydediliyor. Peşmerge ile IŞİD arasında Celawla kasabasındaki çatışmalar halen devam ediyor.

Bu arada, İran'da örgütlü bulunan Kürdistan Emekçiler Topluluğu ile Kürdistak Emekçi Devrimciler Topluluğu'na mensup 150 kişilik peşmerge gücünün Kerkük cephesine katılmak için yola çıktıkları öğrenildi. İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı olan ve IŞİD'e karşı Mahmur kasabasında savaşan 250 peşmergenin ise Irak Kürdistan Bölge Hükümetinin talebi üzerine savaş cephelerinden şimdilik ihtiyaç olmadığı için geri çekildiği kaydedildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (35)

esas ataturkcu:

isid barzaniyi iyi korkutmus

33
32
yanıtYanıtla
urfaliurfali@mynet.com:

barzan korkmadıda senelerdir anıranlar var ülkemde . . belkı korku orda. .

yanıt0
yanıt0
Zafer:

Bunu herkes iyi biliyor eğer ABD ve Irak hükümeti IŞİD''e hava operasyonu yapmasaydı IŞİD Erbil''e çoktan girmişti. Gördük Peşmerge ve Gerillalarınızı :)

20
32
yanıtYanıtla
YASASIN :

IŞİDİ SEVEN BİRİYİM YAKINDA KUZEY IRAK BİTECEK PKKLILAR KORKUDAN PEŞMERGEYE SIGINDI KOKLERİNİ KAZIYIP ONLARIN KELLESİNİDE ALICK IŞİD UMARIM

14
37
yanıtYanıtla
peşmerge:

helal olsun sana barzani başkan

33
14
yanıtYanıtla
///////////fistik35@hotmail.de:

Al iste :-) Kokmus bir herif baskan oldu.

yanıt0
yanıt0
sahte peşto:

sankı peşmerge aldı oraları abd olmasaydı gorurduk bugun ışıd sınıra dayanırdı

20
24
yanıtYanıtla
emre:

Barzani efendi acimayin demeden once kacmayin diyeceksin pesmergelerin iside gorunce silahlarini birakip kaciyor :D

15
24
yanıtYanıtla
YOK ARTIK.:

BARZANİ VE BAYIK!! AZICIK ADAMSANIZ ( Kİ DANSÖZLERDEN FARKINIZ YOK) ABD NİN DESTEĞİ OLMADAN İŞİDLE ÇATIŞIN! BAKALIM NE OLACAK!

8
31
yanıtYanıtla
Yaşlı Robotyaslirobot@gmail.com:

işid adamsa ABD''nin (ırak ordusundan çaldığı) silahlarını bıraksında öyle gelsin. . . Bakalım ne olacak!

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title