Haberler

Barzani'den Duygusal Enfal Katliamı Mesajı

Güncelleme:

Irak Kürdistan Özerk Yönetimi Başkanı Barzani, Saddam'ın Halepçe'de zehirli gaz kullanarak binlerce Kürdü öldürdüğü Enfal katliamıyla ilgili duygusal bir mesaj yayınladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Enfal Katliamı kurbanlarıyla ilgili duygu dolu bir mesaj yayımladı.

Enfal Katliamı'nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Barzani, "Maalesef halen Bağdat'ta Enfal Katliamı'nı yapanların zihniyetini taşıyanlar var ve ellerinden gelse aynı suç siyasetini yaparlar" ifadelerini kullandı.

"TEK SUÇU KÜRT OLMAKTI"

Enfal kurbanlarının cenaze töreninde şehitlerden birinin tabutunu omuzladığı anın fotoğrafının çekildiğini hatırlatan Başkan, "O şehidin adı neydi bilmiyorum. Kadın mı erkek mi yaşlı ya da çocuk mu bilmiyordum. Ancak mazlum, günahsız bir şehit olduğunu biliyordum. Tek suçu Kürt olmaktı" diye ifade etti.

Barzani o ana ilişkin duygularını şöyle anlattı:

"O an, tabutunu omuzladığım şehidin, en yakınım olduğunu hissettim. Erkek ise kardeşim, kadın ise kızkardeşim, genç ise de oğlum ya da kızımdı. O ve tüm Kürdistan şehitlerinin ruhunun şad olduğuna emindim. Bugün, Kürdistan'ın onların kanıyla özgürleştiğini görüyoruz.

Bütün bu kurbanlardan sonra Kürdistan hep özgür kalmalıdır. Şehit anne babalarının bana sarılıp, 'Şu an şehitlerimizin canlandığını hissediyoruz' deyişleri benim için en büyük şerefti.

Bu dünyada, bu madalyadan daha yüce ve kutsal bir madalya var mıdır..."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mesut Barzani Bağdat Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
title