Haberler

Bartın ve Kütahyalı Gurbetçiler Almanya'nın Herten Şehrinde Buluştu

Bartın ve Kütahyalı gurbetçiler Almanya’nın Herten şehrinde düzenlenen müzik şöleninde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Bartın ve Kütahyalı gurbetçiler Almanya'nın Herten şehrinde düzenlenen müzik şöleninde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Bartınlı Ses Sanatçısı Hasan Akalın ile Kütahyalı Ses Sanatçısı Süleyman Oruç, Almanya'nın Herten şehrinde gerçekleştirilen bir televizyon çekiminde beraber seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle gurbetçilerin gönlünü bir kez daha fethettiler.

Program hakkında bilgi veren Wuppertal Kütahyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Taşçıoğlu, "Türkiye ve Avrupa'da başarılarını duyuran Organizatör Adem Ok'a, Diyar-ı Karaelmas çekimine katılan ses sanatçıları Sezai Çağdaş, Hasan Akalın ve Süleyman Oruç ile set ekibine gönülden teşekkür ederim. Program çok güzel ve neşeli geçti. Ses sanatçısı dostlarımızın seslendirdiği türküler hala kulaklarımızda çınlıyor. Türkiyeli krallar el ele verip, doğduğum ve yaşamakta olduğum Herten şehrinde hasretini çektiğimiz Türkiye rüzgarları estirdiler. Ayrıca Herten Şehrinde Bartın ile Kütahya arasında güzel ve tatlı anıların oluşmasına sebep olan bir köprü kurdular. Buradan Kütahyalı hemşerilerime ve Bartınlı tüm dostlarımıza cani gönülden selamlarımı gönderiyorum. Kütahya doğumlu, Almanya Herten şehrinde yaşayan gerek sanatsal çalışmalarıyla gerek şarkılarıyla 7'den 70'e Avrupa'dan Türkiye'ye sesini duyurmuş olan Nihat Pıtır ve Sezai Çağdaş ile Diyar-ı Karaelmas programına misafir olarak davetli olmam beni onurlandırdı. Programda uzun zamandır göremediğim sanatçılarımızla hasret gidermiş olduk. Buradan tüm gurbetçi kardeşlerimiz adına Kütahyalı hemşerilerime ve Bartınlı yurttaşlarımıza selamlarımı iletir programda emeği gecen herkese teşekkür eder başarılarının devamını dilerim" dedi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Almanya Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title