Haberler

Bartın Üniversitesi'nin Büyük Başarısı

Bartın Üniversitesi, University Ranking By Academic Performance (URAP) tarafından yayınlanan 2015-2016 üniversiteler sıralamasına göre 2008 yılında kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Bartın Üniversitesi, University Ranking By Academic Performance (URAP) tarafından yayınlanan 2015-2016 üniversiteler sıralamasına göre 2008 yılında kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP geçtiğimiz akademik yıl performanslarının değerlendirildiği üniversiteler Türkiye sıralamasını açıkladı. Yayımlanan sonuçlara göre, Bartın Üniversitesi 2008 yılında kurulan devlet üniversiteleri arasında ikinci sırada, bu yılda kurulan tüm üniversiteler arasında ise üçüncü sırada yer aldı. Ayrıca Bartın Üniversitesi 2008 yılında kurulan ve tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında ikinci sırada, doktora öğrencisi olan devlet üniversiteleri arasında yine ikinci sırada yer aldı. Araştırmaya göre, Bartın Üniversitesi Türkiye'deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 71'inci olurken, tıp fakültesi olmayan üniversiteler genel sıralamasında 30'uncu, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında 26'ıncı ve 2000 yılından sonra kurulan doktora öğrencisi olan üniversiteler genel sıralamasında ise 26'ıncı sıraya yerleşti.

SADECE FİZİKİ DEĞİL, AKADEMİK OLARAK DA BÜYÜDÜ

URAP performans sıralamasını düzenlerken üniversiteler bünyesinde yayımlanan makale sayısı, atıf sayısı, yayımlanan bilimsel doküman sayısı, doktora öğrenci sayısı ile bu değerlerin öğretim üyesine ve doktora öğrenci sayısının toplam öğrenciye oranına dayalı göstergelere bakıldı. Yayımlanan sonuçlar incelendiğinde Bartın Üniversitesi bilimsel yayın, doküman, atıf sayısı bakımından ve öğretim üyesi başına öğrenci sayısı ile doktora öğrencisi oranlarını gösteren göstergeler de dikkate alındığında yeni kurulan üniversiteler arasında ön sıralarda yer aldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title