Haberler

Bartın Üniversitesi'nde "Hadis ve Sünnete Farklı Yaklaşımlar" Paneli

Bartın Üniversitesi'nde, "Hadis ve Sünnete Faklı Yaklaşımlar" paneli düzenlendi.

Bartın Üniversitesi'nde, "Hadis ve Sünnete Faklı Yaklaşımlar" paneli düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek, panelde yaptığı konuşmada, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasında hadis ve sünnet kavramına ilişkin çeşitli tutumlar olduğunu söyledi.

Bir kısım dini çevrelerin "Kur'an bize yeter" dediklerini anlatan Civelek, "Tabi bunu söyleyenler mutlaka iyi niyetli olarak söylüyor. Ancak, hadis ve sünnet konusunda Peygamber Efendimizin ve sahabelerin görüşlerinin gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü'nün yaptığı panelde, "Hadislerin Anlaşılmasında Farklı Rivayetlerin Bir arada Değerlendirilmesi", "Günümüzde Hadislerin Yanlış Anlaşılma Nedenleri",  "Hz. Peygamber Algısı ve Farklı Yaklaşımlar" ve  "Hadislerin Kabul ve Reddedilmesinde Farklı Yaklaşımlar" konusunda sunum yapıldı.

Panele, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title