Haberler

Bartın Üniversitesi'nde Ar-Ge Proje Pazarı Etkinliği

Bartın Üniversitesinde Bartın Sektörel Kalkınma ve İş Birliği Kurulu tarafından "Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliği düzenlendi.

Bartın Üniversitesinde Bartın Sektörel Kalkınma ve İş Birliği Kurulu tarafından "Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliği düzenlendi.

Öğrenciler ve araştırmacıları ilgili sanayi kuruluşu ve kurum temsilcileriyle bir araya getiren etkinlikte projeler sergilendi.

Bartın Sektörel Kalkınma ve İş Birliği Kurulu Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatının daha çok kar oranı düşük ürünler üzerinden olduğunu ve bu durumun aşılmasında Ar-Ge projelerinin çoğalmasının önem taşıdığını söyledi.

Karaoğlanlı, "Ülkemiz tank,helikopter üretebilecek kadar milli teknolojiye sahiptir. Bir ürünün donanımından yazılımına kadar milli olması durumunda ülkemiz bundan büyük fayda sağlayacaktır. Bundan dolayı öğrenci, araştırmacı ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi ve Ar-Ge projeleri üretmesi gerekiyor." dedi.

Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan 53 projenin yer aldığı etkinlikte çalışmaların içeriği hakkında katılımcılara bilgiler aktarılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Karaoğlanlı Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title