Haberler

Bartın Irmağı Kirli Atıklar Nedeniyle Siyaha Büründü

Güncelleme:

Bartın'da kent merkezi içerisinden geçen ırmak, artan kirlilik nedeniyle siyaha büründü. İnceleme başlatan yetkililer, ırmaktan numuneler topladı.

Bartın'da kent merkezi içerisinden geçen ırmakta artan kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Ekipler, simsiyah akan sudan numune alıp inceleme başlattı.

KİRLİLİĞİN RENGİ SİYAH

Bartın ırmağında son günlerde artan kirlilik nedeniyle suyun rengi siyaha döndü. Yaşanan kirlilik ve kötü kokudan etkilenen vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

Belirli bölgelerinden su numuneleri alan ekiplerin, yapacağı incelemenin ardından suyu kirleten etkenler tespit edilecek.

BALIK ÖLÜMLERİ GERÇEKLEŞİYOR

Irmakta yaşanan kirliliğin fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüklerini belirten Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, "Irmak zaman zaman siyah renge dönüşüyor.Bu da balık ölümlerine neden oluyor.

Bu sorunu her zaman yaşıyoruz. Belediye olarak maalesef bizim bir yaptırımımız yok. Bu durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliği'ne bildiriyoruz" diye konuştu.






Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (2)

atilla:

valilikte Allaha havale ediyordur.

0
0
yanıtYanıtla
Doğrusu:

Bu çevre ve şehircilik bakanlığı ne işe yarıyor anlamış değilim. Ancak numune alsınlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title