Haberler

Bartın'daki Sel

Bartın Valisi Nusret Dirim, sel felaketinin etkili olduğu Kurucaşile ilçesine bağlı Karaman köyünde incelemelerde bulundu.

Bartın Valisi Nusret Dirim, sel felaketinin etkili olduğu Kurucaşile ilçesine bağlı Karaman köyünde incelemelerde bulundu. Sel felaketi sırasında köyde yıkılan köprüde devam eden çalışmaları takip eden ve yetkililerden bilgi alan Dirim'e, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış eşlik etti. Dirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel afetinde Bartın-Kastamonu yolunda en sıkıntılı bölümün yıkılan köprü olduğunu söyledi. Yıkılan köprünün yeniden yapılmasının zaman alacağını ifade eden Dirim,"Karayolları ekipleri çöken köprünün yerine geçici bir menfez yapacak. Menfez yapımından sonra köprünün yapımına başlanacak. 13 Ağustos'tan beri buradan Kurucaşile ilçesine ulaşım sağlanamıyor. Bartın'dan Kurucaşile ilçesine tek geçiş noktası burası." dedi. Yaşanan afet sonrası yaşamın normale dönmeye başladığını bildiren Dirim, şöyle konuştu: "Kurucaşile ilçesine bağlı 2 köyümüze karayoluyla hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Bunun dışındaki güzergahlara normal ulaşım olmasa da şu an alternatif yollardan ulaşım sağlanıyor. Kurucaşile'de hayat normale döndü, kent merkezinde elektrik de su da var. İnsanlar yiyecek, içecek ve sağlık anlamında hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar ama ciddi bir afet yaşandı. Bu afetin izlerini orada görmek mümkün. Bu izleri tamamen silmek için yoğun bir çalışma yapmamız gerekiyor. Kurucaşile'nin Tekkeönü köyü ve oranın üzerinde birkaç köy var, buralarda çalışmalar devam ediyor. Hem hafriyatı kaldırma hem de hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgemizde yiyecek ve içecek acısından herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor."Vatandaşların sel felaketinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını anlatan Dirim, su değerlendirmelerde bulundu: "Vatandaşlarımızın mal ve iş yerleri harap oldu. Bir kısım konutlar tamamen çöktü. Bunlarla ilgili hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Hasar tespit komisyonlarının raporları doğrultusunda, konuyla ilgili bakanlıklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Onların sıkıntılarının giderilmesi yönünde gerekli girişimler yapıldı. Tarım alanlarıyla ilgili de ekiplerimiz çalışıyor, vatandaşlarımızın kayıpları var. Özellikle fındık bahçelerinde büyük tahribat var. Büyük ve küçükbaş hayvan ve ekili alanlarla ilgili de kayıplar var. Ekiplerimiz şu an tespitlerine devam ediyor. Çiftçilerimizin zararlarıyla ilgili de tespitlerden sonra gerekli girişimler yapılacak."

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Kayış Kurucaşile Karaman Bartın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title