Haberler

Bartın'da Verem Aşıları Ücretsiz

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, 05-11 Ocak 2014 tarihleri arasında kutlanan “67.Verem Savaşı Eğitim” haftasıyla ilgili yaptığı açıklamada, verem aşılarının (BCG) ücretsiz yapıldığına dikkat çekti.

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, 05-11 Ocak 2014 tarihleri arasında kutlanan "67.Verem Savaşı Eğitim" haftasıyla ilgili yaptığı açıklamada, verem aşılarının (BCG) ücretsiz yapıldığına dikkat çekti.

Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, Bartın'da verem ile ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi amacıyla 05-11 Ocak 2014 tarihleri arasında "67. Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası"nın kutlanacağını ifade etti. Veremin Dünya'da bir tek etkene bağlı, tedavisi olmasına rağmen en çok ölüme yol açan hastalık olduğunu belirten Müdür Demir, "Soluduğumuz hava ile akciğerlere giren Verem (Tüberküloz) basilinin (mikrobunun) yol açtığı, asıl olarak akciğerlerde yerleşen, fakat kan ve lenf yoluyla tüm vücuda dağılabilen mikrobik, bulaşıcı, süreğen bir hastalıktır. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri verem mikrobu ile enfektedir. Dünya Sağlık Örgütü "Küresel Tüberküloz 2013 Raporu"na göre 2012 yılında 8,6 milyon yeni vaka ve 1,3 milyon Tbc'den ölüm olduğu hesaplanmıştır. Ülkemizde verem hastası sayısının nüfusa oranı ise 2012 verilerine göre yüz binde 22'dir" dedi. BCG aşısının, çocuklarda kanla yayılan ve beyin zarını tutan (menenjit) tüberküloz gibi ciddi hastalıkları önlediğini ifade eden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, " BCG aşısı ancak erişkinlerde hastalık için koruyucu değildir. Doğumdan sonra 2.ayını bitiren bebeklere yapılmaktadır. İlimizde BCG verem aşısı aile sağlığı merkezlerinde ve merkez toplum sağlığı merkezi'nde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ayrıca her yıl olduğu gibi yine vatandaşlarımıza verem aşısını ve veremden konulu borşürlerimizi dağıtacağız" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title