Haberler

"Bartın'da Tarihi Yatırımlara İmza Atıyoruz"

Güncelleme:

Milletvekili Yılmaz Tunç İl Genel Meclisi toplantısında konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın İl Genel Meclisinin toplantısına katılarak toplantıda yaptığı konuşmada, Bartın'da her alanda tarihi yatırımlara imza attıklarını söyledi.

İl Genel Meclisinin Ali Kartal Başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı olağan toplantısına AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar ve Bartın İl Genel Sekreteri İbrahim Kayış ile birlikte katılan Milletvekili Tunç, toplantıda İl Genel Meclisi üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Milletvekili Tunç konuşmasında Bartın'da her alanda tarihi yatırımlara imza attıklarını belirterek, yatırım programındaki projelerin tutarının 1 milyar 173 milyon lira olduğunu söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın'ın ulaşım yatırımlarında altın dönemini yaşadığını belirterek, Bartın-Amasra-Çakraz bölünmüş yolunu tamamladıklarını, Çakraz-Kurucaşile yolunun inşaatına başladıklarını söyledi. Çakraz-Kurucaşile yolu üzerinde dört adet tünel, gidiş geliş sekiz tüp olmak üzere 21 km. tünel inşa edeceklerini belirten Milletvekili Tunç, tünellerin ikisinin inşaatına başladıklarını söyledi. Geçen ay başladıkların Amasra tünelinin inşaatının da hızla devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, 2013 yılı sonunda Amasra tünelinin tamamlanacağını söyledi. Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yolunu programa aldıklarını ve proje çalışmalarını tamamladıklarını belirten Milletvekili Tunç, Kumluca yolunun da yapım ihalesinin da yakında gerçekleştirileceğini söyledi. Bartın-Arıt-Aydınlar karayolunda da çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız-Hasankadı-Yenice yolunun proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bartın-Karabük bölünmüş yolu çalışmalarının da programda olduğunu belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız-Perşembe yolunu da tamamlayacaklarını söyledi.

Amasra Yolcu İskelesi inşaatının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yeri projesinin hayata geçmesiyle Amasra ve Bartın turizminin çok daha hareketleneceğini söyledi. Bartın Irmağı ıslah projesi çalışmalarının da devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın-Küre Dağları Milli Parkı yatırımlarına da devam edeceklerini belirtti.

Bartın Adalet Sarayı yer tahsisini gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, proje çalışmalarının ardından inşaat ihalesinin yapılacağını, Amasra Adalet Sarayını hizmete açtıklarını söyledi. Bartın'a Açık Cezaevi yapılması için gerçekleştirdikleri girişimlerin sonuçlandığını ve gerekli ödeneklerin aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç, 1000 adet TOKİ konutunu Bartın'a kazandırdıklarını, TOKİ Köprüsünün ödeneğinin hazır olduğunu belediyenin koruma amaçlı imar planını beklediklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın'da spor yatırımlarında da önemli adımlar attıklarını belirterek, Amasra Kapalı Spor Salonu inşaatını tamamlamak üzere olduklarını, Bartın Stadyumunun sahasını yenileme çalışmalarını başlattıklarını, Ömertepesi Futbol sahasını sentetik çim saha olarak hizmete açtıklarını, tribün projesini de hayata geçireceklerini söyledi. Arıt Kapalı Spor Salonu için gerekli ödenekleri aktardıklarını belirten Milletvekili Tunç, Abdipaşa Kapalı Spor Salonunu yatırım programına aldıklarını, Hasankadı Spor Salonu için de gerekli girişimlerinin devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın'a 400 yataklı hastane yapacaklarını belirterek, bölgeye hizmet verecek hastane için Şiremirçavuş mahallesinde Bartın-Zonguldak yolunun yanında 60 dönümlük araziyi hastane için tahsis ettiklerini önümüzdeki günlerde proje ihalesinin yapılacağını söyledi. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezinin ardından Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi inşaatını da tamamlandıklarını, Arıt Aile Sağlığı Merkezi inşaatına başladıklarını, Kumluca Aile Sağlığı Merkezi ve Kayadibi Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarının ihalesini yaptıklarını söyledi. Ulus ilçe hastanesinin ihale hazırlıklarının da tamamlandığını TOKİ tarafından yakın zamanda ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, Bartın'ın sağlık alanında da tarihi yatırımlara sahne olduğunu belirtti.

Kozcağız Barajının proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Milletvekili Tunç, projenin ÇED ihalesinin yapılacağını ardından da inşaat ihalesini gerçekleştireceklerini söyledi. Kirazlıköprü Barajında viyadüklerden birinin inşaatını tamamladıklarını ikinci viyadüğün inşaatının da bu yıl tamamlanacağını belirten Milletvekili Tunç, yol çalışmalarının ardından Barajın gövde inşaatının ihale edileceğini söyledi. DSİ'nin hem şehir merkezinde hem köylerde 20'ye yakın taşkın koruma çalışması gerçekleştirdiğini belirten Milletvekili Tunç, taşkın koruma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bartın şehir merkezine doğalgaz verilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, 1/100 bin ölçekli imar planında organize sanayi bölgesi için 400 hektarlık alanı belirlediklerini söyledi.

Bartın Üniversitesi yeni kampüs alanındaki inşaatlara başladıklarını belirten Milletvekili Tunç, 1000 kişilik yeni öğrenci yurdunu da programa aldıklarını, özel sektöre yurt yapımı için de destek verdiklerini söyledi. Bartın'ın gelecekte bir Üniversite kenti olacağını belirten Milletvekili Tunç, 20 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bir Üniversiteyi önümüzdeki yıllarda göreceklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, KÖYDES projesi ile köylerdeki hayat kalitesini artırdıklarını belirterek, 80 milyon lira tutarında yol ve içme suyu projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

İl Genel Meclisi üyelerine ve İl Özel İdaresi çalışanlarına da teşekkür eden Milletvekili Tunç, İl Genel Meclislerinin 2005 yılındaki yasa değişikliğinden sonra adeta yerel parlamento hüviyetine kavuştuğunu ve yereldeki icraatların İl Genel Meclislerinin kararları doğrultusunda şekillendiğini belirtti.

Bartın'ın son 9,5 yılda her alanda büyüdüğünü belirten Milletvekili Tunç, önümüzdeki yıllarda tamamlanacak yatırımlarla birlikte Bartın'ın çok daha değişeceğini söyledi. Yatırımlar için başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enver Yılmaz Yılmaz Tunç Kozcağız Amasra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title