Haberler

Bartın'da Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

Bartın’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Bartın'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Anma törenine Bartın Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Bartın Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören sona erdi.

ŞEHİTLİKTE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Daha sonra protokol üyeleri Bartın Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Bartın Valisi Ali Çınar Şeref Defterini imzaladı. Tören mangası atışında sonra şehitlerin kabirleri başında dualar okundu. Protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

KÜLTÜR MERKEZİNDE ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bartın Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bartın Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Mehmet Erdemir, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve askeri erkan katıldı. Açılış konuşması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Devlet övünç madalyası J. Astsb. Çvş. Erkan Yalçın adına Vali Ali Çınar tarafından ailesine verildi. 18 Mart Şehitler Günü konulu şiir yarışmasında dereceye giren şiirler okundu ve ödülleri verildi. Daha sonra Bartınlı öğrencileri tarafından 'Bir Destandır Çanakkale' tiyatrosu sahnelendi. Oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kültür Merkezi girişinde Çanakkale ruhunu yaşatmak için gelen misafirlere kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erdemir Ali Çınar Ak Parti Bartın Yerel Haberler

title