Haberler

Bartın'da Moloz Dökülen Alanda Tarihi Kalıntılar Bulundu

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde inşaat hafriyatlarının döküldüğü alanda tarihi değeri olduğu düşünülen kalıntılar bulundu. Amasra Müze Müdürlüğü inceleme başlattı.

Amasra Küçük Liman mevkisinin üst tarafında moloz ve çöplerin döküldüğü alanda, üzerinde figürler bulunan tarihi kalıntıları görenler Amasra Müze Müdürlüğü'ne haber verdi. Zaman zaman inşaat kazılarında çıkan hafriyatların döküldüğü bölgede bulunan tarihi kalıntılarla ilgili inceleme başlatıldı. Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, ilçede nereyi kazarsanız mutlaka tarihi esere rastlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Sonuçta kentin altındaki her yer tarih kaynıyor. Bu bizim için sürpriz olmadı. Arkadaşlarımız çöplük alanda bulunan kalıntıları ve başka bulunan kalıntıları da inceliyor. Şu anda hangi döneme ait oldukları konusunda net bir bilgimiz yok. Rapor hazırlandıktan sonra bu bilgiye ulaşabiliriz. Burada bulunan eserleri önümüzdeki günlerde oradan alacağız. Biz de Amasra Müze Müdürlüğü olarak gereken çalışmaları yapmak için arkadaşlarımızla birlikte görev başındayız" dedi.

- Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title