Haberler

Bartın'da Köy Sakinlerinin Kamulaştırma Eylemi

Bartın'da Kozcağız beldesine bağlı Şarköy'ün sakinleri, arazilerinin bir an önce istimlak edilmesi için başlattıkları eyleme Vali Yardımcısı Osman Altın başkanlığındaki DSİ ekibince düzenlenen toplantının ardından son verdi.

Beldede geçen yıl yapımına başlanan Kozcağız Barajı nedeniyle 150 haneli Şarköy'ün sakinleri, 5 bin dönümlük arazinin kamulaştırılması kararı alınmasına karşın bedelinin ödenmemesi ve ödeneceği tarihin belirsiz olduğu gerekçesiyle sabah saatlerinde eylem başlattı.

Çalışmaların sürdürüldüğü tünelin önünde çadır kuran ve yaktıkları ateşle ısınan köy sakinleri, mezarlığın baraj altında kalacağını öne sürerek, cenazelerini defin konusunda sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle eylem alanına temsili tabut koydu.

Köy sakinlerinin eylemine destek veren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, baraj inşaat çalışmaları başlayan bölgede köy halkına kamulaştırma konusunda bilgi verilmediğini iddia etti.

Grubun eyleminde haklı olduğunu öne süren Yalçınkaya, "Burada vatandaşları oturdukları evlerden çıkartacaklarmış ama kendilerine nereye ev yapabilecekleri konusunda da bilgi verilmemiş. Sorunun bir an önce çözülmesi için ben de gereken girişimlerde bulunacağım" diye konuştu.

Eylem devam ettiği sırada Vali Yardımcısı Osman Altın başkanlığındaki DSİ heyetinin beldede toplantı yapacağı haberini alan grup, yürüyerek belde merkezine geldi.

Köy sakinleri, "barajın içme suyu projesi iptal edilerek koruma alanının söz konusu olmayacağı, su altında kalacak arazilerin tespitinin yapılacağı ve gerekli bedelin ödeneceği" sözünü almalarının ardından eyleme son verdi. - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Kozcağız Şarköy Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title