Haberler

Bartın'da Kosgeb'den Kobi'lere Yeni Destek Çağrısı

Bartın'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) KOBİ'lere yönelik yeni destek çağrısında bulunuldu.

KOSGEB Merkez Müdürü Abdurrahman Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOBİ-GEL KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 yeni çağrı konusu belirlendiğini söyledi.

KOSGEB Destekli Girişimlere İvme, Bilişim Teknoloji KOBİ'lerinin Geliştirilmesi ve Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme başlıklarında destek verileceğini belirten Usta, şunları kaydetti:

"Hızlı Büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme çağrısı için proje destek üst limiti 600 bin lira. Bunun 300 bin lirası hibe, 300 bin lirasıysa faizsiz geri ödemeli. Alkollü içeceklerin damıtılması, arıtılması ve harmanlanması, tütün ürünleri imalatı, bina inşaatı özel inşaat faaliyetleri hariç olmak KOSGEB tarafından desteklenen tüm sektörlerde faaliyet gösteren tüm KOBİ'ler başvurabilmektedir. Bilişim Teknoloji KOBİ'lerinin Geliştirilmesi çağrı konusu için proje destek üst limiti 250 bin lira olup, bunun 100 bin lirası hibe, geri kalanı faizsiz geri ödemeli. Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler, web portalları bölüm ve grubunda faaliyet gösteren KOBİ'ler başvuru yapabiliyor. KOSGEB Destekli Girişimlere İvme çağrı konusu için proje destek üst limiti 250 bin lira olup, bunun 100 bin lirası hibedir. Bu programa KOSGEB'in Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı veya Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanarak kurulan 2015 yılı verilerine göre net satış hasılatı en az 200 bin lira olan işletmeler başvurabilir. Proje başvuru tarihleri 30 Mayıs-1 Temmuz 2016 arasıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Bartın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title