Haberler

Bartın'da İşyerlerini Su Bastı, Alt ve Üst Yapı Hasar Gördü

Bartın’da 1,5 saat etkili olan aşırı sağanak yağış nedeniyle beldelerde su taşkınları meydana geldi.

Bartın'da 1,5 saat etkili olan aşırı sağanak yağış nedeniyle beldelerde su taşkınları meydana geldi. Alt ve üst yapıyı alt üst eden selde, çok sayıda işyerini de su bastı.

Bartın'ın Kumluca ve Kozcağız beldelerinde etkili olan aşırı yağış hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde çok sayıda işyerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı. Akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Kumluca Beldesinde Kumluca çayının taşması sonucu şehir merkezi sular altında kaldı. Yaşanan selde bazı işyerlerini su basarken, beldenin alt ve üst yapısında maddi hasarlar meydana geldi.

Yaşanan sel hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, "Yarım saat içerisinde su seviyesi yükseldi. Yan dereler de çalışma yapılması gerekiyordu. Zaman zaman taşkınlar yaşanıyordu. Bu akşamda yaşanması alt yapıya zarar verdi. Bütün mahallelerdeki alt yapıyı, kanalizasyonu, döktüğümüz alt ve üst yapı malzemelerini alt üst etti. Şu anda hasar tespiti yapamıyoruz. Sabah olduğunda burada hasar tespiti yapacağız. Yine beldemizin çıkış noktası olan Kavaklı kaldırım mevkiinden yeni kışla köyüne kadar olan bölgede şu an yolumuz kapalıdır. Devlet Su İşleri ve karayolları ekiplerinin gelmesiyle sabah yolumuz açılmış olacak" dedi.

Başkan Can çok sayıda işyerini de su bastığını ifade ederek, temizlik çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.

KOZCAĞIZ'DA KÖPRÜLERİ SU BASTI

Kozcağız'da ise, Boğazköy mevkiinde bulunan köprü de sular altında kaldı. Kumluca çayının yükselmesiyle yaşanan su taşkının ardından Jandarma ekipleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun süre araç trafiğine kapatılan yolda, suların çekilmesinin ardından ulaşım kontrollü şekilde sağlandı. Yine Kozcağız beldesi ile Hasankadı beldesi arasındaki yolda, zaman zaman suların yükselmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kışla köyünde de suların yükselmesi vatandaşların korkulu anlar yaşamasına neden oldu.

Kışla köyü sakinlerinden bir vatandaş, "Akşam işten geldim. Kardeşim aradı. Çabuk gel ev gidiyor dedi. Aşağı indiğimde kapı falan sulara kapılıp gitmiş. Köpeğimiz vardı. onu kurtardık. Allah'tan kısa sürdü. 10 dakika daha sürse evi alıp gidecekti" dedi.

Başka bir vatandaş ise, "Bu bölgede 3 ev var. Biraz daha yağmış olsa durum çok daha farklı olacaktı. Bu derelerin ıslah edilmesi lazım. derelerin kıyılarına da beton tahkimat gerekiyor. Ucuz kurtulduk" diye konuştu.

Beldelerde yaşanan su taşkınlarının ardından Bartın Valiliği tarafından kriz masası kuruldu. Belediye hoparlörlerinden yapılan uyarılarda da vatandaşların il merkezinde yaşanacak olası sellere karşı hazırlıklı olmaları istendi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kozcağız Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title