Haberler

Bartın'da Evde Bakım Hattı

Bartın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şirin Şenel, 'Evde Sağlık Hizmetleri ile İlgili 444 38 33 Numaralı Hattımız Kullanıma Açılmıştır' Dedi

Bartın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şirin Şenel, 'Evde sağlık hizmetleri ile ilgili 444 38 33 numaralı hattımız kullanıma açılmıştır' dedi.

Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlı, yatağa bağlı, özürlü ve kronik rahatsızlığı olanların bu hattan ücretsiz yardım alabileceğini söyledi.

Mobil ekiplerin hastayı evinde tedavi ederek yatağından kaldırmadan sağlık ve ilaç raporlarını hazırlayabileceğini anlatan Şenel, şöyle konuştu:

'444 38 33'ü aradığınız zaman o ilin evde sağlık hizmetlerine ulaşabiliyorsunuz. Mesai saatlerinde faaliyet gösterecek evde bakım hattımız da vatandaşlarımızı canlı operatörler karşılayacak. Evde bakım hattımız, 444 ve ardından EVDE harflerine denk gelen 3833 numaralarından oluşuyor. Daha önce müdürlüğümüzün numarasından ulaşabilen vatandaşlar, artık ülkenin her yerinde aynı numarayı kullanacak. Evde bakım hizmetimizde tansiyon ölçme, serum takma, enjeksiyon yapma, kan tahlillerini yapabilme imkanımız var. Ayrıca evde sağlık hizmeti vereceğimiz hastaların hepsinin tıbbi cihaz ihtiyacını karşılayacağız. İlimizde şu anda evde bakım hizmeti verdiğimiz 380 civarında hastamızın yanı sıra sürekli ziyaretine gittiğimiz 90 yatalak hastamız var. Bakanlığımız, evde sağlık hizmetini güzel kuran ve uygulayan illerden 5'ini pilot il seçti. Bu iller arasında Bartın da yer alıyor. Pilot il seçildiğimiz için de çok gurur duyduk.'

(MUH-SB-NER-KÖS) - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title