Haberler

Bartın'da "Akılcı İlaç Kullanma ve Toplumsal Farkındalık" Paneli

Bartın Üniversitesi'nde, "Akılcı İlaç Kullanma ve Toplumsal Farkındalık" konulu panel düzenlendi.

Bartın Üniversitesi'nde, "Akılcı İlaç Kullanma ve Toplumsal Farkındalık" konulu panel düzenlendi.

Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Sardaş, vücuda giren kimyasal maddelerin, enzimlerin katolatik etkisi nedeniyle değişime uğradığını söyledi.

Vücuttan hiç değişmeden atılan ilaç sayısının çok az olduğunu belirten Sardaş, şunları kaydetti:

"Vücuda giren ilacın değişime uğraması çok güzel, eğer ki böyle bir değişime uğramasaydı vücuttan ilaç atılamazdı ve insan vücudu içinde birikir kalırdı. İlacın vücuttaki etkisini genetik faktörler değiştirebiliyor. İnsanlarda ilaçlara bağlı ölümler, istatistiksel olarak 4 sıralarda yer alıyor. Amerika Sağlık Otoritesi, genetik yapınızı bilmiyorsanız normal dozda bile ilaç kullanımlarına dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Genetik faktörler ilacın insan üzerindeki etkisi açısından çok önemli, artık ilaç sanayisinde de bu faktörler göz önünde bulundurulmalıdır."

Panele, Bartın Kamu Hastaneler Birliği Sekreteri Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, aile hekimleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title