Haberler

Bartın'da 2013 Böyle Geçti

Amasra ilçesi 'Ceneviz Ticaret yolunda Akdeniz'den Karadeniz’e kadar Kale ve Suru Yerleşimleri' başlığı altında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne eklendi Bartın Emniyet Müdürlüğü’nce 74 yaşındaki bir kişinin liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik fuhuş operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında 5 tünelle geçilecek Bartın ile Kurucaşile ilçesi arasındaki 2 tünelin yapımı tamamlandı.

Bartın'da, 2013 yılında önemli gelişmeler yaşandı.

Ocak:

13 Ocak'ta, Bartın'da suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı tutuklandı.

15 Ocak'ta, Bartın'ın Arıönü Köyü Mugada Sahilinde Kıyı Kanunu'na aykırı olarak yapılan kaçak yapılar yıkıldı. Yıkım sırasında jandarma ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

29 Ocak'ta, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile 4 çocuğun cenazesi Bartın'da toprağa verildi.

Şubat:

6 Şubat'ta, Bartın Valisi Bülent Savur, Saadet Partisi il başkanlığı ziyaretinde kendisini il başkanı yerine il başkan yardımcısının karşılamasına tepki gösterdi.

26 Şubat'ta, Bartın'da kız isteme meselesi yüzünden çıkan kavgada pompalı tüfekle vurulan kızın babası ve amcası ölürken, 4 kişi de yaralandı.

Mart:

18 Mart'ta, Bartın'da karşıt görüşlü üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 2 kişi bıçaklandı. Öğrenciler, kent merkezinde yürüyüş yaptı, üniversitedeki olaylar güçlükle yatıştırıldı.

21 Mart'ta, tüp dolu kamyon, Amasra ilçesi Bozköy mevkisinde virajı alamayarak 3 katlı binaya çarptı ve devrildi. Kazanın ardından birçoğu büyük bir gürültüyle patlayan tüpler, hem kamyonu hem de evi alevler içinde bıraktı.

Nisan:

12 Nisan'da, Bartın'ın Kozcağız beldesi'nde, 34 yaşındaki kadın, boşandığı eski eşi tarafından av tüfeğiyle öldürüldü.

14 Nisan'da, Amasra ilçesi 'Ceneviz Ticaret yolunda Akdeniz'den Karadeniz'e kadar Kale ve Suru Yerleşimleri' başlığı altında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne eklendi.

Mayıs:

11 Mayıs'ta, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın konvoyundaki ambulans devrildi. Kazada acil tıp teknisyeni Hacer Şancı hayatını kaybetti.

Haziran:

14 Haziran'da, Bartın Emniyet Müdürlüğü'nce 74 yaşındaki bir kişinin liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik fuhuş operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.

28 Haziran'da, Bartın Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren MÜRBOY boya fabrikasında çıkan yangında büyük hasar oluştu.

Temmuz

2 Temmuz'da, Ankara'dan Bartın'ın Amasra İlçesi'ne gelen ve deniz kenarında olta ile balık tutan 4 arkadaştan 2'si kayboldu. Tatile geldikleri öğrenilen 2 arkadaşın cesedi, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar tarafından bulundu.

Eylül:

27 Eylül'de, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığı ile ilgili Bartın'da gerçekleştirilmek üzere 20 projenin müjdesini verdi. Eroğlu, Bartın ırmağında incelemelerde bulundu.

Ekim:

19 Ekim'de, Kentte etkili olan sağanak nedeniyle ırmağın kenarında bulunan yürüyüş yolları su altında kaldı, Bartın ile Karabük arasındaki yolun Potbaşı mevkisinde yol, derenin taşması üzerine bir süre trafiğe kapatıldı.

Kasım:

15 Kasım'da, Bartın'da bir astsubay önce babasını öldürdü, sonra intihar etti.

25 Kasım'da, Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında 5 tünelle geçilecek Bartın ile Kurucaşile ilçesi arasındaki 2 tünelin yapımı tamamlandı.

Aralık:

7 Aralık'ta, Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında gazdan etkilenerek hayatını kaybeden 3 madenci Amasra ilçesine bağlı Kocaköy köyünde toprağa verildi. - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Sahil Yolu Akdeniz Amasra Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title