Haberler

Bartın Barosu'ndan Cinsel İstismar Davası Açıklaması

Bartın Barosu Genel Sekreteri Avukat Arzu Kaptan, 20 Baro ile birlikte Elazığ’ın Karakoçan ilçesindeki bir köyde yaşanan 8 yaşındaki çocuğu cinsel istismar davasının takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bartın Barosu Genel Sekreteri Avukat Arzu Kaptan, 20 Baro ile birlikte Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki bir köyde yaşanan 8 yaşındaki çocuğu cinsel istismar davasının takipçisi olacaklarını açıkladı.

Bartın Barosu Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşanan cinsel istismar olayına tepki gösterdi.

Elazığ, Sinop, Manisa, Eskişehir, İzmir, Tunceli, Şırnak, İstanbul, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Sakarya, Bursa, Ankara, Denizli, Sivas, Giresun, Mersin, Aydın ve Bitlis ve Bartın Baroları olarak yaşanan hadiseye ortak tepki gösterme kararı aldıklarını söyleyen Bartın Barosu Genel Sekreteri Arzu Kaptan, son yıllarda Türkiye'deki çocuğa karşı şiddetin ve çocuk istismarı olaylarının hızla arttığı gerçeğiyse yüz yüze olduklarını belirterek, "Bu durumun güncel örneği de kamuoyunda yankı uyandırdığı üzere ahlaki ve vicdanı çöküntüye sebep olmuş, Elazığ iline Karakocan ilçesine bağlı, köyde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan ancak ve ancak vahşet olarak nitelendirebilecek çocuğun cinsel istismarı olayıdır" dedi.

"MÜDAHİLİK BAŞVURUSU YAPACAĞIZ"

Davanın takipçisi olacaklarını kaydeden Kaptan, "Şiddetin her türlüsüne maruz kalan çocukların yanında olacağımız ve çocuk ihmal ve istismarı konusunda hassasiyetimiz baromuzca defaten vurgulanmıştır. Dolayısı ile duruşmanın ilk celsesinde Elazığ Barosu davanın takipçisi olmak adına müdahillik talebinde bulunmuş talebin kabul edilmesini beklemektedir. Diğer baroların da müdahillik talepleri söz konusu olacaktır. Elazığ Barosu ile birlikte olan Diyarbakır Barosu, Manisa Barosu, Şırnak Barosu, Giresun Barosu, İzmir Barosu, Denizli Barosu, Sivas Barosu, Sakarya Barosu, Ankara Barosu, Mersin Barosu, Aydın Barosu, Adana Barosu, Bitlis Barosu, Gaziantep Barosu, Bursa Barosu, Sinop Barosu, Eskişehir Barosu, Tunceli Barosu, İstanbul Barosu avukatları ve biz Bartın Barosu söz konusu cinsel istismar olayında davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yaşanan hadisede sessiz kalanlara da tepkisini dile getiren Kaptan, "Önemle belirtmek gereklidir ki sanıkların ve suça sürüklenen çocukların dışında bu olaya sessiz kalan, göz yuman her birey vicdani ve ahlaki değerlerini kaybetmiş olmanın yanında olaya sessiz kalarak yasal anlamda sorumlu hale gelmişlerdir.. Tüm barolar; ülkemizde çocuğun yaşama, gelişme, korunma ve katılım haklarının güvence altına alınması, çocuğun haklarının korunması sırasında insan haklarına dayalı, adil, etkili ve süratli bir usul izlenmesi, soruşturma ve kovuşturma sürecinde çocuğun durumuna uygun özel ihtimam gösterilmesinin gerekliliğini vurgulamaktadır" şeklinde konuştu.

Yaşanan cinsel istismar vakalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de aktaran Kaptan şöyle devam etti: "Tüm Barolar tek yürek olup, ciddi olarak ihlal edilen çocukların yüksek yararı, yaşama ve gelişme hakkını koruyacak ve gözetecektir. Elazığ'da yaşanan çocuğun cinsel istismarı olayını şiddetle kınar, Bartın Barosu ve aşağıda tekrar edeceğimiz baroların Çocuk Hakları İzleme Komisyonlarının davayı takip edeceğine çocukların daha iyi yaşam şartlarında yaşamaları ve çocukların geleceğinin güvencesini sağlamak adına üzerimize düşeni yapacağımızı ve bunu kamuoyu ile birlikte gerçekleştireceğimizi duyururuz." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karakoçan Elazığ Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title