Haberler

Bartın Amasra'da Bayram Rezervasyonları Doldu

Bartın'nın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da, 9 günlük bayram tatili için otel ve pansiyonlarda rezervasyonlar yüzde 90 seviyesinde doldu.

Bartın'nın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da, 9 günlük bayram tatili için otel ve pansiyonlarda rezervasyonlar yüzde 90 seviyesinde doldu. Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi kalıntılarıyla Karadeniz'in en önemli turizm köşelerinden Amasra, 9 günlük bayram tatilinde yaklaşık 50 bin turisti ağırlamaya hazırlanıyor. Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait kale, köprü, antik tiyatro, kilise, mağara, yeraltı galerilerinin yanında, koyları, az dalgalı suları, doğayla bütünleşen güzellikleri ve balık ağırlıklı mutfak kültürüyle ilgi çeken ilçeye tatilciler bayramda akın edecek.

Belediye Başkanı Emin Timur, yaklaşık 3 bin yatak kapasiteli 34 otel ve 23 pansiyonda bayram rezervasyonlarının yüzde 90 seviyesinde dolduğunu söyledi. Başkan Timur, "Tatilcilerin Amasra'ya ilgisi her tatil döneminde yoğun oluyor. Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Önümüzdeki 9 günlük bayram tatilinde Amasra'yı çok yoğun günler bekliyor. Çok kalabalık miktarda misafir ağırlayacağız. Şu anki tahminlerime göre 50 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Türkiye genelinde turizmde bir kriz olsa da o kriz Amasra'ya yansımadı. Biz de bundan son derece memnunuz. Heyecanla tatilcilerimizi bekliyoruz" dedi.

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da, "Bayram süresince yaklaşık 50 bin kişi bekliyoruz. Ülkemizde yaşanan turizm krizi Karadeniz'e yansımadığı gibi ilçemize de yansımadı. Mart ayından bu yana büyük bir doluluk yaşıyoruz. İşlerimiz bu sene her yerde kötü olmasına rağmen Amasra'da çok güzel. Biz de bu durumdan gayet memnunuz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bartın Amasra Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title