Haberler

10 Gün İşe Gitmedi, Her Şeyini Kaybetti

Güncelleme:

Bartın'ın Amasra İlçesi Mal Müdürlüğü'nde memur olarak çalışırken 10 gün mazeretsiz işe gitmeyen Ömer Çetinol, işten çıkarılınca hayattaki her şeyini kaybetti.

Bartın'ın Amasra İlçesi Mal Müdürlüğü'nde memur olarak çalışırken 10 gün mazeretsiz işe gitmeyen Ömer Çetinol, işten çıkarılınca hayattaki her şeyini kaybetti. Memuriyeti bittikten 9 yıl sonra eşinden boşanan, ardından bakamadığı gerekçesiyle oğlu yurda yerleştirilen Çetinol, şimdi 5 metrekarelik derme çatma barakada yaşıyor.

1985 yılında Samsun Defterdarlığı'nda memur olarak işe başlayan Ömer Çetinol, 1994'te Bartın Defterdarlığı Amasra Mal Müdürlüğü'ne atandı. 1999'da 10 gün mazeretsiz işe gitmeyen Çetinol'un İş Kanunu gereği iş akdi sonlandırıldı. İşten çıkarıldığında eşi 8 aylık hamile olan Ömer Çetinol, hamallık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştı. 2008'de ise maddi imkansızlıklar nedeniyle eşiyle boşandılar. O zaman 9 yaşında olan çiftin çocukları annenin istememesi nedeniyle babaya verildi.

OĞLU YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Boşandıktan sonra bir inşaat firmasında işe giren Ömer Çetinol, oğlu ile firmanın verdiği konteynerde yaşamaya başladı. Ancak 3 yıl sonra Çetinol'un oğlu, babası bakamadığı gerekçesiyle koruma altına alındı ve Konya'da yurda yerleştirildi. Mart 2013'de çalıştığı inşaatın 2'nci katından düşen Çetinol'un sağ bacağı kırıldı. Bacağına platin takılan ve çalışımaz duruma gelen Çetinol, işten çıkarıldı.

KAYMAKAMLIK 200 LİRA VERİYOR

Memurluğu kaybettikten sonra eşini, çocuğunu ve en son işini de kaybeden Ömer Çetinol, Amasra'da Kum Mahallesi Karaevler Mevkii'nde boş araziye derme çatma bir baraka yaptı. 2 yıldır burada yaşayan Çetinol, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın aylık 200 liralık nakdi yardımıyla karnını doyurmaya çalıştığını söyledi.

'MEMURLUKTAN SONRA HER ŞEYİMİ KAYBETTİM'

53 yaşındaki Ömer Çetinol, memurluktan atıldıktan sonra her şeyini kaybettiğini söyledi. Eşinin ne kendisini ne de oğlunu istemediğini anlatan Çetinol, şöyle konuştu:

"Konteynerde yaşamaya başladık. Sonra devlet oğlumu elimden aldı. Şimdi 2 yıldır bu barakada yaşıyorum. Yağmur yağdığında komple içerisi ıslanıyor. Rüzgarda delik deşik oluyoruz. Altım toprak. Üşüyorum. Ama açlık çok kötü. 94 kilodan 63 kiloya düştüm. Elektirik, su, tuvalet yok. Banyo yapamıyorum. Bacağımdan dolayı çalışamıyorum. Üşümekten, karanlıktan, açlıktan bıktım. Artık dayanacak gücüm kalmadı."

KAYMAKAM: AMACIMIZ BABA VE OĞLUNU AYIRMAMAK

Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, Ömer Çetinol'un 1999'da 10 gün işe gitmediği için Mal Müdürlüğü'ndeki işine son verildiğini öğrendiklerini belirterek, şöyle dedi: "Biz kendisine her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her ay 200 lira veriyoruz. Bir önceki Kaymakamımız döneminde emekli olması için limanda bir işe yerleştirilmiş. Ancak orada da durmamış. Bu şekilde yaşamdan kurtarmak için bakım merkezine yerleştirmeyi düşünüyoruz. Kendisine bu teklifi sunduk. 15 yaşındaki oğlu da sürekli Konya'daki yurttan kaçıp babasının yanına geliyor. Bizim amacımız baba ve oğlunu ayırmadan birlikte yaşamalarını sağlamak. Çetinol ailesini huzurlu bir yere kısa sürede yerleştirmeyi düşünüyoruz. Tabii kendisi de bunu kabul ederse."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Bartın Amasra Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title