Haberler

Bartık : "Rusya'nın Altyapısını Gaziantep İnşa Edecek"

GTOYönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ile Rusya’nın ticari ilişkilerinin güçleneceğini ve Rusya’nın altyapısını Gaziantepli yatırımcıların inşa edeceğini belirtti.

GTOYönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ile Rusya'nın ticari ilişkilerinin güçleneceğini ve Rusya'nın altyapısını Gaziantepli yatırımcıların inşa edeceğini belirtti.

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Mark Trenteseau, Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle ticaret yapmak isteyenlerin Türkiye'den vazgeçemeyeceğini söyledi.

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Mark Trenteseau Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret ederek Başkan Bartık ile Türkiye ve Gaziantep ekonomisinin gelecek vizyonu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Büyükelçi Trenteseau'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GTO Başkanı Bartık, ticareti iyi bilen ve Avrupa'nın en büyük limanlarından birine sahip Belçika ile Gaziantep endüstrisinin uyumlu bir yapıda ve ticari işbirliklerine hazır olduğunu söyledi.

Gaziantep'in ekonomik yapısı ve gelecek vizyonu hakkında bilgiler aktaran Bartık şunları kaydetti:

"Gaziantep'in ömrünün geri kalan kısmında da hep sanayi kenti olacak. firmalarımızın esnek yapısı ve çalışkanlığı farklı ve yeni sektörlere adaptasyonunu kolaylaştırıyor. Türkiye'nin iki katı oranında büyüyen bir kent. Türkiye'den daha genç bir nüfusa sahip. Kritik pazarlara oldukça yakın. 180'e yakın ülke ile ilişkilerimiz var. Tüm bu özellikler önümüzdeki 50 yılımızı şekillendirecek güçlü özellikler. Irak ve Suriye pazarı Gaziantep'in olacak, İran'da kapı aralanınca ilk giren biz olacağız. Rusya'nın bütün altyapısında Gaziantepli yatırımcıların izini göreceksiniz. Rusya'nın altyapısını biz inşa edeceğiz. Gaziantep çok önemli bir lokasyonda. Bundan faydalanmaları için Belçikalı yatırımcıları buraya davet ediyoruz."

GTO'nun Erbil'de bir ofis açmış olmasından çok etkilendiğini ve akıllıca bulduğunu belirten Büyükelçi Trenteseau ise Türkiye'nin ve Gaziantep'in stratejik konumunun önemli fırsatlar sunduğunu gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin doğusunda planlanan karayolu hatlarının Gaziantep'i karayolu ile Karadeniz'e bağlayacağını böylece Rusya'ya yakınlaşacağını söyleyen Trenteseau, "Görüyorum ki siz de bu fırsatı görüyorsunuz ve Rusya'nın gelecekte size önemli bir pazar olacağını söylüyorsunuz" dedi.

Trenteseau, "Enerji hatları anlamında da Türkiye çok önemli bir konumda. Özellikle İran'dan Türkiye'ye gelecek enerji akışını da düşünürsek Türkiye gerçekten enerji anlamında fantastik bir platformda. Ticari anlamdaki stratejik konumu da düşününce Türkiye'nin etrafındaki ülkelerle iş yapmak isteyen ülkeler açısından Türkiye'yi vazgeçilmez kılıyor" dedi.

Bölgedeki çözüm sürecine de değinen Büyükelçi, çözüm sürecinin Türkiye'ye büyük bir refah getireceğini dile getirdi. GTO Başkanı Bartık ise çözüm sürecinin devamının bölge başta olmak üzere tüm işdünyası için çok önemli olduğunu söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Gaziantep Türkiye Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title