Haberler

Bartholomeos'tan Sümela Çağrısı: Kan Dökülmemesi En Büyük Dileğimizdir

Güncelleme:

– TRABZON'un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos, son günlerde yurtta meydana gelen üzücü olayların sona ermesi için dua ettiklerini belirterek, "Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve öncelikli dileğimizdir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 2010 yılında ilki gerçekleştirilen ve Meryem Ana'nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos'ta düzenlenen Meryem Ana ayininin 6'ncısı, Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nda yapıldı.

YOĞUN KORUMA

Dün gece Trabzon'a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, sabah saatlerinde konakladığı otelden çıkarak yoğun koruma önlemleri altında Sümela Manastırı'na geldi. Önceki yıllara nazaran koruma sayısını artırdığı görülen Bartholomeos'u ayrıca Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 6 kişilik özel bir ekip de korudu. Sümela Manastırı'na giden yol üzerindeki kemençecilere bahşiş veren Bartholomeos, sıcak hava nedeniyle çıkarken yorulduğu için manastır girişinde de mendille terini sildi. Koruma önlemleri manastır içinde de yoğun şekilde devam etti, kimsenin Bartholomeos'a yaklaşmasına izin verilmedi.

"KAN DÖKÜLMESİN"

Yunanistan, Rusya, Gürcistan ve Romanya'dan gelen yaklaşık 500 kişinin bulunduğu Sümela Manastırı'nda büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Patrik Bartholomeos, dini ritüellerin yerine getirilmesinin ardından önce Yunanca bir konuşma yaptı. Daha sonra katılımcılara Türkçe olarak seslenen Bartholomeos, Sümela'da ayin yapılmasına imkan tanıyan devlet yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bir kere daha Karadeniz'deyiz, Trabzon'dayız, Maçka'dayız. Bu sene de tarihi Sümela Manastırı'ndayız. Yüce Allah'a ve Meryem Anamıza şükrederken bu imkanı bize veren devlet makamlarına da minnettar olduğumuzu ifade etmek isteriz. Sayın Trabzon valisine ve gereken tedbirleri almış olan Emniyet teşkilatına özellikle teşekkür ederiz. Ülke güvenliği için canlarını hiçe sayan, hizmet eden emniyet mensuplarına vermiş olduğu şehitler için başsağlığı dilerim. Biraz önce Rumca konuşurken bugünkü ayinimizde Ortadoğu'da, Afrika'da, Ukrayna'da barış için dua ettiğimizi söyledim. Mustafa Kemal Atatürk ile Venizelos'un temelini attıkları Türk-Yunan dostluğuna değindik. Son günlerde memleketimizde vuku bulan müessif olayların bir an evvel sona ermesi, vatandaşlarımızın huzur ve refah içinde yaşaması için Allah'a yakardık aynı zamanda. Kan dökülmemesi, genç insanların hayatlarını kaybetmemesi, anaların, babaların, eşlerin ve çocukların perişan olmaması en büyük ve en öncelikli dileğimizdir. Eminiz ki bu dileklerimize, dualarımıza hepiniz katılıyorsunuz. Karşılıklı sevgi ve saygı, barışın ve huzurun temelidir. Bu düşüncelerle burada hazır bulunan Müslüman kardeşlerimizi ve tüm misafirlerimizi hayır dualarımızla selamlıyor, sıhhat ve hayır dualarımızı diliyoruz."

Konuşmanın ardından ilahiler okundu ve Patrik Bartholomeos tarafından kutsanan ekmek ve şarap katılımcılara dağıtıldı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Bartholomeos Meryem Ana Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
title