Haberler

Bartholomeos'a Dostluk ve Komşuluk Şükran Plaketi

Güncelleme:

İşadamı Kadir Has'ın ölümünün 6. yılında Kadir Has Üniversitesi'nde bir anma ve ödül töreni düzenlendi.

İşadamı Kadir Has'ın ölümünün 6. yılında Kadir Has Üniversitesi'nde bir anma ve ödül töreni düzenlendi. Törende hem Kadir Has anıldı hem de Kadir Has ödülleri sahiplerini buldu. 9. kez düzenlenen Kadir Has ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı. Bartholomeos'a, Dostluk ve Komşuluk Şükran plaketi verildi

"BİZ BABAMIZI, TÜRKİYE KADİR BABASINI KAYBETTİ"

Anma ve ödül töreninin başında Kadir Has ile ilgili hazırlanan film gösterimi yapıldı. Törende bir konuşma yapan Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, şunları söyledi:

"Kadir Has Vakfı ve Kadir Has Üniversitesinin kurucusu büyük hayırsever merhum Kadir Has'ı 6 yıl önce bu saatlerde, üniversitenin koridorlarında dersliklerinde toplantı salonlarında ağırlamıştık. Tam 6 yıl önce bugün en sevdiği tüm hayır işlerinin tacı olarak nitelediği burada öğrencileriyle biraraya gelmiş ve onlarla özel bir sohbet yapmıştı. Onun bu dersinin bir veda olduğunu kimse bilemezdi. Öğrencilerine seslenirken aslında son cümlelerini söylediğini kimse bilemezdi. 'Keşke ben de sizin yerinizde olsam da şu sıralarda oturabilsem ne mutlu olurdu bana'. O gün bu sözleri söyledikten kısa bir süre sonra evine dönen babamızı gün sona ermeden kaybettik. Bu kayıp sadece bizim değil tüm Türkiye'nindir. Biz babamızı, Türkiye Kadir babasını kaybettti."

PATRİK BARTHOLOMEOS'A, DOSTLUK VE KOMŞULUK ŞÜKRAN PLAKETİ

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Patrik Bartholomeos'a ' Dostluk ve Komşuluk Şükran Plaketi' verildi. Bartholomeos'a plaketini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın verdi.

Plaketini alan Barholomeos, "Canı gönülden büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Bana verilen bu plaket benim için ve patrikhanemiz için çok önemlidir. Çünkü Kadir Has gibi bir ilim yuvasından gelmektedir. Aramızda büyük bir yaş farkı vardır. Patrikhanemiz 16 asırlık Kadir Has Üniversitesi ise, 16 yıllık bir kurumdur buna rağmen birbirimizi çok yakın hissediyoruz. Çünkü aynı prensipleri ve aynı idealleri paylaşıyoruz. Birlik, beraberlik, dostluk, hizmet gibi çok değerli idealleri paylaşıyoruz. Onun için her zaman yalnız komşu değil dost da kalacağız " diye konuştu. Bartholomeos, Kadir Has için ise, "Onu rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun " dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, " Komşuluk ve dostluk üzerinde durulması gereken ve özenle korunması gereken önemli değerler. Dostluklar ebedi olursa kıymetli oluyor. Bizde ' Ev alma komşu al ' derler. Bizim böyle güzel bir dostumuz ve komşumuz var. Patriğimizi ödüllendirmede ben de çok bahtiyar oldum. Değerli Patriğimize gösterdiği komşuluk ve dostluk ilişkileri için şehrim adına teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.

9. KADİR HAS ÖDÜLLERİ

9. Kadir Has ödülleri "Gelecek Vaadeden Bilim İnsanı " dalında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Koşar'a verildi. Bilim - eğitim alanındaki "Üstün Başarı Ödülü" ise, Massachusettes Institue of Technology ekonomi bölümünden Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na verildi.

PÇK (MK) - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Kadir Has İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title