Haberler

Bartholomeos, 25. Yılını Gökçeada'da Kutladı

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, patrik seçilişinin 25’inci yılı nedeniyle Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde tören düzenlendi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, patrik seçilişinin 25'inci yılı nedeniyle Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde tören düzenlendi. Bartholomeos'un doğduğu Zeytinliköy'de düzenlenen törene Yunanistan'dan 4 milletvekili de katıldı.

Rum Vakıfları Destekleme Derneği ile Gökçeada İmroz Koruma, Yardımlaşma, Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen tören, Zeytinliköy'de Özel Gökçeada Rum İlkokulu önündeki alanda gerçekleştirildi. Törene Yunanistan Milletvekilleri Katerina Marku, Manolis Thrapsaniotis, Valia Vayionaki, Eleni Stamataki, Yunanistan'ın İstanbul Konsolosu Evangelos Sekeris, Gökçeada Metropoliti Dragonis Krilyos, İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Zeytinliköy gençlerinin yerel halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikte Yunan sanatçı Valisi Kasoura bir konser verdi. Etkinlikte, Bartholomeos, Zeytinliköy kültürüne katkıda bulunanlara plaket verdi.

Patrikliğe 22 Ekim 1991 yılında seçildiğini hatırlatan Bartholomeos, "Bu nedenle İstanbul'da Patrikhane'de 25'inci yıl dönümünü Ekim ayında kutlayacağız. Fakat doğum yerim olan Gökçeada'daki hemşerilerim istedi ki doğduğum Zeytinliköy'deki kutlama Ağustos'ta olsun. Çünkü bu ayda adaya yurt dışından çok sayıda eski İmroz'lu geliyor. Böylece kutlamalar kapsamında dün Tepeköy'de benimle ilgili çıkan iki kitabın tanıtımı yapıldı. Bu akşamda benim köyümde kültürel bir etkinlik olacak" dedi.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adadaki dostluğun daima süreceğini belirterek, "Bugün var, yarın da olacak. Ben patriği hemşerim olarak da görüyorum. Bugün patrik oluşunun 25'inci yılı kutlamalarının bir ayağı Gökçeada'da tertip etmesi bizi ayrıca mutluluk verdi. Adada her yıl 14-16 Ağustos tarihlerinde Meryem Ana etkinliklerinde Yunanistan'da ve dünyanın diğer ülkelerinde bulunan Rum vatandaşlarımız buraya gelerek etkinliklere katılıyor. Bunlar bizim açımızdan son derece memnuniyet verici. Bunlar güzel kültürel etkinlikler. Yaşama renk katıyor. Bizde yerel yönetim olarak, kendilerine her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bartholomeos Yunanistan Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title