Haberler

Baronun Yeni Başkanı Delebe Oldu

Güncelleme:

Şanlıurfa Barosu dün yeni başkanı ve yönetimini seçmek için sandık başına gitti. 495 avukatın oy kollandığı seçimde yeni başkan Hikmet Delebe oldu.

Şanlıurfa Barosu yeni başkanını seçmek için dün sandık başına gitti. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan seçimlerde Avukat İrfan Güven ile Avukat Hikmet Delebe başkanlık için yarıştı. Seçim için salona iki sandık kuruldu.

GÜVEN, BÜTÜN SORUNLARA DUYARLI BİR BARO HEDEFLİYORDU

Sabah saat 09:00'da başlayan seçimler için her iki başkan adayı da avukatları kapıda karşıladı. Yapılan seçimlerle ilgili bilgi veren başkan adayı Avukat İrfan Güven, baronun sivil toplum kuruluşları içindeki önemine vurgu yaptı. Güven, "İki yılda bir yaptığımız genel kurulumuzu dün yaptık. Bugün de oy verme işlemi başladı. Saat 09:00'da başladı, saat 17:00'a kadar devam edecek. Baro bir meslek örgütü. Bir yönüyle savunmayı temsil ediyor avukatlar. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları içerisinde belki de en önemli örgütlerden biri. Bu öneme binaen buradan alacağımız mesajlarla görev alacak arkadaşlarımızın da hem Urfa'nın, hem yerel hem de bölgemizdeki sorunlara çözüm üretme yönünde atım atacağımızı düşünüyoruz. Bu sonuçların baromuza, camiamıza, mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DELEBE: BARO ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLMALIDIR

Sandıktan çıkacak olan karara herkesin saygı duyması gerektiğini belirten baro başkan adayı Avukat Hikmet Delebe ise özgürlüklerden yana olan bir baro hedeflediklerini kaydetti. Delebe, "Baromuz 62 yaşında. Dün genel kurulumuz vardı. Bugün itibariyle de seçimlerimiz gerçekleştiriliyor. Saat 09:00 itibariyle başladı, saat 17:00 itibariyle sona erecek. Üye sayımız şu anda 572. Dolayısıyla saat 17:00'den sonra sandıklar açıldığında çıkan baronun iradesine saygı göstermemiz gerekiyor. Biz, inşallah yönetime gelirsek mesleğin sorunlarını çok daha öne çıkaran mesleğin sorunlarına çözüm arayan bir noktada olacağız. Baro bir meslek örgütü olmasının yanında aynı zamanda insan haklarını savunan, özgürlüklerden yana olan bir kurum da olmalıdır. Bu nedenle biz seçildikten sonra elimizden geldiği ölçüde baromuza katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle baro seçimlerimizin mesleğimize, meslektaşlarımıza, yargı camiamıza ve bütün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Seçimde baroya kayıtlı 572 avukatın oy vermesi bekleniyordu ancak yaklaşık 77 avukatın oy kullanmadığı ortaya çıktı. Saat 17:00'de oy verme işlemi sona erdi. Yapılan sayımlarda kesin olmayan sonuçlara göre, Hikmet Delebe 285 oy alırken, İrfan Güven 210 oy aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title