Haberler

Baroda Ön Seçim Karmaşası

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan bir kesimin, İzmir Barosu Genel Kurulu öncesi ön seçime gitme kararı alması üzerine açıklama yapan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubumuz adına karar alma yetkisine sahip değiller.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan bir kesimin, İzmir Barosu Genel Kurulu öncesi ön seçime gitme kararı alması üzerine açıklama yapan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, "Cumhuriyetçi Avukatlar Grubumuz adına karar alma yetkisine sahip değiller. Seçilmiş başkan Aydın Özcan ile ön seçim yapılmadan olağan genel kurula gidilmesi yönünde grup iradesi oluşmuştur" dedi.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan bir kesim, yürütme kurulu oluşturarak ekim ayında yapılacak İzmir Barosu Genel Kurulu öncesi 8 Eylül'de ön seçime gideceklerini açıkladı. Geçen dönem Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı olarak İzmir Baro Başkanı seçilen Aydın Özcan'ın, ön seçimden önce adaylığını ilan etmesini eleştiren grup, basın toplantısı ile Özcan'ı ön seçime katılmaya davet etti. Bunun üzerine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyeleri yazılı bir açıklama yaparak söz konusu yürütme kurulunun "sözde" olduğunu savundu.

"Ön seçim açıklamaları talihsizliktir"

Açıklamada; "Son günlerde grubumuzun adını kullanarak, nereden ve kimden yetki aldığı bilinmeyen, kendilerini yürütme kurulu olarak adlandıran kişilerce gerek sosyal medya ilanları gerekse mesajlarla ön seçim düzenleme çabaları olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, İzmir Barosu Genel Kurulu'na ilişkin çalışmalarında izlenecek yöntemi belirlemek için haziran ayından bu yana pek çok toplantı gerçekleştirmiştir. Toplantılar sonucu gerek grup teamülleri, gerek önceki seçimde izlenen yöntemin olumlu sonuç vermesi açısından seçilmiş başkan Aydın Özcan'ın yeni dönem için aday olduğunu açıklaması üzerine ön seçim yapılmadan tek aday ile olağan genel kurula gidilmesi yönünde grup iradesi oluşmuştur. Yürütme kurulu grup genel kurul kararı iradesi ile kurulmamıştır. Ön seçim açıklamaları talihsizliktir" denildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Özcan Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title