Haberler

Baro, İstismara Karşı Yetkilileri Göreve Çağırdı

Güncelleme:

Muğla E Tipi Cezaevi'nde 4 çocuğa yönelik şiddet, olayı ile ilgili Şanlıurfa Barosu, Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumların harekete geçmesini istedi.

Geçtiğimiz hafta Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşunda 17 yaşındaki çocuklar tarafından 14 yaşındaki 4 ortaokul çocuğuna yönelik cinsel taciz ve istismar olayı gündeme gelmişti.

Cezaevinde yaşanan bu şiddet ve taciz olayıyla ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Barosu, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili kurumların harekete geçip bu olayı gerçekleştirenlerin tespit edilmesini istedi.

Şanlıurfa Adliyesi önünde bir araya gelen Şanlıurfa Barosu adına açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Gökhan Devrim, Nazım Hikmet'in 'Dünyayı verelim çocuklara' şiirini okuyarak konuşmasına başladı.

Devrim, "Geçen hafta Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşunda 17 yaşındaki çocuklar tarafından 14 yaşındaki 4 ortaokul çocuğuna yapılanlar Nazım'ın şiirindeki dünyayı emanet edeceğimiz çocukların nasıl zayi olduğunu gözler önüne sermektedir. Yaş farkı dikkate alınmadan koğuşlara yerleştirilen çocuklar arasındaki büyük çocukların küçük çocuklara yönelik şiddet, istismar ve cinsel taciz olaylarından bir tanesi de Muğla E tipi ceza evinde yaşanmış ve kamuoyu, basına yansıması sonucu durumdan haberdar olmuştur. Yaşanan olayın vahameti, şiddete maruz kalan çocukların yaptıkları açıklamalarla kan donduracak boyutlarda olduğunu gözler önüne sermiştir" dedi.

'ÇOCUKLAR TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRILIYOR'

Cezaevlerindeki çocukların ıslah edilmek yerine şiddete ve cinsel sömürüye maruz kaldığını belirten Devrim, "Suç ve ceza politikası çerçevesinde suçluyu ıslah edip tekrardan topluma kazandırma işlevi bulunması gereken cezaevlerinde, çocukların fiziksel, zihinsel ve cinsel şiddete maruz bırakılması onların ıslahını gerçekleştirmek bir yana psikolojilerini bozmakta onları toplumdan uzaklaştırmakta ve daha fazla şiddete meyletmelerine neden olmaktadır" diye konuştu.

'ONLARA YAPILAN TOPLUMA DA BİR ZULÜMDÜR'

Cezaevindeki çocuk istismarına karşı toplumun ve basının yeterince hassasiyet göstermediğini kaydeden Devrim, ilgili bütün kurumları bu konuda gereken önlemleri almaya davet etti. Devrim sözlerini şöyle tamamladı: "Toplumun geleceğini inşa edecek olan ve masumiyet ve saflığı temsil eden yarınlarımız olan çocukların yaptıkları küçük hatalarının bedelinin cezaevlerinde bu kadar ağır şekilde ödetilmesi sadece onlara yapılan bir zulüm değil bizlere ve topluma da yapılan bir zulümdür. Daha önce Pozantı ve Antalya cezaevlerinde yaşanan benzer nitelikteki istismarlara karşı gösterilmesi gereken ilgi ve hassasiyet ilgili kurumlarca ve basın tarafından gösterilmemiş ise de aynı durumun Muğla'da yaşanmaması için ve daha sağlıklı yarınlara ulaşmak için Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumları Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak bu olayı gerçekleştirenleri tespit etmeye ve çocuklarımız için gereken önlemi almaya davet ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Adliyesi Adalet Bakanlığı Muğla Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title