Haberler

Baro Başkanı Derindere'den 'Yumuşak Çözüm' Önerisi

Amasya'da park olarak kullanılan ağaçlık alanda akaryakıt istasyonu yapılması amacıyla çok sayıda ağacın kesilmesi üzerine vatandaşların başlattığı eylemin yargıya taşınması sonrası devam eden süreci değerlendiren Amasya Barosu Başkanı A. Melik Derindere, "Bu sorunun idari yoldan çözülmesi daha mantıklı" dedi.

Alanın belediye tarafından düzenlenip halkın faydalanacağı bir park alanına dönüştürülebileceğini anlatan Derindere, "Bu da hem siyasi hem idari bir çözüm olur. Bu biraz daha sanki yumuşak bir çözüm gibi geliyor bana. Ama tabi ki ona kalmayıp da iş yargıya kalırsa yargının nasıl bir karar vereceğini biz bilemiyoruz" diye konuştu.

Eylem devam ederken Hızır Paşa Mahallesi sakini Tuba Kalelioğlu tarafından Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne park alanı için Amasya Belediyesi'nin 7 Kasım 2006 tarihli revizyon imar planı, 9 Ağustos 2008 tarihli arsa ve arazi düzenlemesi işleminin yanı sıra 23 Mayıs 2014 tarih 2014/101 sayılı yapı ruhsatı işleminin iptali için Amasya Belediyesi aleyhine dava açtığını ve eylemin 4. gününde İdare Mahkemesi'nin incelediği davada yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatan Kalelioğlu'nun avukatı Erdem Türem de Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin davacı tarafın istek ile iddialarının tespiti için park alanında bilirkişi tarafından keşif yapılmasına karar verdiğini ve keşif gününü beklediklerini söyledi.

Amasya'daki gazetecilerle buluştuğu yemekte gündeme ilişkin açıklamalar yaparken yargıya güvenin önemine de dikkat çeken Baro Başkanı Derindere, "Son zamanlarda yargıya olan güvenin azaldığı bir noktada barolara olan güvenin artması bizi son derece memnun etmektedir. Yargıya olan güvenin kısa sürede eski haline gelmesi içinde başta barolar olmak üzere siyasi kuruluşlar olmak üzere hakim, savcılar, HSYK başta olmak üzere herkesin mutlaka bir katkısının olması gerekiyor. Bu katkının bizatihi kendisinden de gelmesinin biz önemli olduğunu düşünüyoruz. Yargısına sahip çıkan bir toplum kendi özgürlüğüne sahip çıkmış demektir" şeklinde konuştu.

Avukatevi'ndeki yemeğe Baro Başkan Yardımcısı Aykut Gören ile birlikte katılan Amasya Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av. Erdem Türem de, 18-19 Nisan'da Amasya'da düzenlenmesi planlanan 4. Genç Avukatlar Kurultayı'na ilişkin hazırlıkları anlattı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title