Haberler

Barlar Sokağı'ndaki Cinayet Sanığına 25 Yıl Hapis

Güncelleme:

Eskişehir'de içkili restoranların bulunduğu sokaktaki silahlı kavgada Ali Paşa Aldağ'ı av tüfeğiyle öldüren İlyas Uçar, 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de içkili restoranların bulunduğu sokaktaki silahlı kavgada 32 yaşındaki Ali Paşa Aldağ'ı av tüfeğiyle ateş ederek öldüren 25 yaşındaki İlyas Uçar, 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 12 Mayıs 2014 tarihinde Hoşnudiye Mahallesi'ndeki halk arasında 'Barlar Sokağı' olarak adlandırılan Vural Sokak'ta meydana geldi. Bir restoranın önünde iki grup arasında çıkan kavgada Ali Paşa Aldağ, tüfekle açılan ateş sonucu başından ve sağ elinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan Aldağ yaşamını yitirdi. Olayın ardından polis tarafından yakalanan İlyas Uçar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmek suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanan İlyas Uçar bugün yapılan duruşmaya getirilmedi. Tutuklu sanık Uçar, daha önce adliyede taraflar arasında kavga çıkması nedeniyle bugünkü duruşmaya kaldığı cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı. Pişman olduğunu söyleyen İlyas Uçar, "Olayı bilerek yapmadım ve pişmanım. Ateş ederken hedef gözetmedim. Ben garson olarak çalıştığım mekandaydım. Çalıştığım yerin alt katında kavga çıktı. Kavga edenler 2 el ateş ettikten sonra dışarıya çıktılar. Ben de olay günü ilçeden getirdiğim ve eve götürecek olduğum tüfek ile korkutmak amacıyla üst kattan dışarıya doğru ateş ettim. Amacım kavga edenleri korkutmak ve olay yerinden uzaklaştırmaktı. Ölen kişiyi tanımam. Ben katil olmayı istemezdim. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti İlyas Uçar'ı adam öldürmek suçundan 25 yıl, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title