Haberler

Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi

"Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında bir araya gelen Hakkari ve Beşiktaş belediye başkanları "Kardeş Belediye" protokolünün ilk görüşmesini gerçekleştirdi.

"Barışta Hakkari'de Buluşalım" Projesi kapsamında bir araya gelen Hakkari ve Beşiktaş belediye başkanları "kardeş belediye" protokolünün ilk görüşmesini gerçekleştirdi.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, belediye meclisi salonunda basın toplantısı düzenledi.

Hazinedar, konuşmasında, Hakkari'nin ülkenin en uç noktasında yer aldığını, Türkiye'nin de en önemli noktalarından birinin İstanbul olduğunu bildirerek, İstanbul'un kalbinin de Beşiktaş olduğunu söyledi.

Ülkelerin insanlara benzediğini, insanların ağrıyan bir organının vücudunun merkezi haline geldiğini anlatan Hazinedar, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin neresi ağrıyorsa Beşiktaş'ın kalbi de orası için atar ve atacaktır. Beşiktaş'a halkın yüklediği bu misyon, bizi Hakkari'ye kadar getirdi. Size uzattığımız ele sarılmanız Türkiye'de yaşanan sürece dair kardeşlik, barış, ortak değerlerimizi gelecekte büyütme, Türkiye'yi beraber büyütme çabası içindeyiz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale'de, 'Çanakkale geçilmez' yazısı yazdıysa birlikte, bunu Kürtler ve Türkler yazdı. Eğer bu birliktelik olmasa Çanakkale geçilebilirdi belki ama o milli mücadele birlikte yürütüldü. O mücadele nasıl kazanıldıysa bundan sonra da gelecekte inşa edeceğimiz büyük Türkiye, evrensel değerleriyle kucaklaşmış, demokrasisini dünyanın en iyi demokrasisi yapacaktır. Bu anlayışla Hakkari'deyiz. Kardeşliğimiz imzalayacağımız protokolle resmileşecek."

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin gelecek günlerde yapacakları meclis toplantılarında "kardeşlik" kararını alacaklarını ve 21 Eylül'de de Beşiktaş'ta protokol imzalayacaklarını kaydeden Hazinedar, şunları kaydetti:

"Türkiye, İnşallah bölgesinin barış ve demokrasi adası olarak dünyaya örnek olan müslüman ülke olarak, bütün günleri barış içinde geçirecek ama 21 Eylül'ümüz var bizim. Beşiktaş Sanat Festivalimizin açılışı, aynı zamanda barış günüdür. O gün beraberce kıl çadırlarımızda imzalayacağız kardeşlik protokolümüzü. Bunu simgeleştirecek ve geleceğe taşıyacağız. Bize çok büyük ilgi gösterildi. Bu nedenle halkımızın ilgisine teşekkür ederiz."

-Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Hatipoğlu

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Beşiktaş Belediyesi ile kardeşlik köprüsünü kurduklarını bildirerek, bu projenin tarihi bir önem arz ettiğini ifade etti.

Hatipoğlu, iki belediye arasındaki kardeşlik bağlarının çözüme büyük katkı sağlayacağına değinerek, "Bu yönlü başlattığımız çalışma ileriki süreçte yerini bulacaktır. Bu anlamda bizler çok mutluyuz. Büyük bir coşkudur. Murat Hazinedar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bize uzatılan kardeşlik ve dostluk elini kabul ettik ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise dünyada değerini yitirmeyen en önemli kavramlardan birinin "barış" olduğunu belirterek, bölgede uzun yıllar yaşanan olaylardan en fazla zararı Hakkari'nin gördüğünü, bu nedenle barışın en fazla bu bölgede talep edildiğini dile getirdi.

Her iki belediyenin hazırlanan proje ile anlamlı bir iş yaptığını bildirerek, ortaya çıkan olumlu havanın tüm ülkeye yayılıp ön yargıları ortadan kaldıracağına inandığını vurguladı. - Hakkari

Kaynak: AA / Güncel

Murat Hazinedar Dilek Hatipoğlu Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title