Haberler

Barışın Çocukları, İstanbul Turu Yaptı

Barışın çocukları, İstanbul turu yaptı

Dünya çocukları "Barış" için İstanbul'da buluştu

İSTANBUL - 8'inci Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocuklar İstanbul turuna çıkarıldı. Farklı dillere, geleneklere ve göreneklere sahip olmalarına rağmen hep birlikte paylaşmanın ve mutlu olabilmenin örneğini gösteren çocuklar doyasıya eğlenirken dünyaya barış mesajları verdi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 8'inci Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek için Türkiye'ye gelen çocuklar İstanbul'da buluştu. "Direniş Ülkelerinin Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler'de Pişiriyoruz" sloganıyla Afganistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Kolombiya, Kosova, Sudan, Suriye'den Türkiye'ye gelen yaklaşık 100 çocuk rehberler eşliğinde İstanbul turuna çıkarıldı. Ellerinde ülkelerinin bayraklarıyla Kazlıçeşme'den Marmaraya binen çocuklar Üsküdar'da kendilerini bekleyen tekneye binerek boğaz turu yaptı. Boğazın eşsiz manzarasında İstanbul'u turlayan çocuklar Kızkulesi'ni, Suada'yı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de görerek boğazın temiz havasını aldılar. Çocuklar, İstanbul Boğazı'nı hayranlıkla izlerken ortaya çıkan sevimli yunuslar ise çocukların ilgi odağı oldu. İstanbul'un eşsiz yapılarının bol bol fotoğrafını çeken çocuklar doyasıya eğlendi.

Dünyanın dört bir yanından çocuklar bir yandan ellerinde ülkelerinin bayrakları olan dövizleri taşırken bir yandan da kendilerine has halk oyunları oynadı. Kimi çocuklar rehberleriyle birlikte saz eşliğinde şarkılar söylerken kimilerinin de çalan şarkılarla yöresel figürlerini sergileyerek dans etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Farklı dillere, geleneklere ve göreneklere sahip olmalarına rağmen hep birlikte paylaşmanın ve mutlu olabilmenin örneği olan çocuklar dünyaya barış mesajları verdi. Ayrıca çocuklar hep bir ağızdan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya kendilerini İstanbul'da ağırladıkları için teşekkür etti.

"Filistin kültürünü temsil ediyorum"

İstanbul'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Filistin'den Türkiye'ye gelen Dunia Ashqar, "Filistin kültürünü temsil ediyorum. Türkiye'yi geziyorum, çocuklarla mutluyum. Fotoğraflar çektik" dedi.

"Türkiye'ye yine gelmek, gezmek isterim"

İstanbul'a gelerek aynı zamanda birçok arkadaş da edindiğini söyleyen ve Afganistan'dan gelen Zuhra Gunehs, "Buraya 23 Nisan'ı kutlamaya geldik. Çok güzel burası, başka ülkelerden gelen çocuklarla tanıştık. Güzelmiş Türkiye, harika. Türkiye'ye yine gelmek, gezmek isterim" diye konuştu.

"Burayı iyi buldum, çok güzelmiş"

Farklı ülkelerden gelen birçok çocukla tanıştığı ve arkadaş olduğu için çok sevindiğini dile getiren Afganistanlı Shahira Ahmadi, "Burayı iyi buldum, çok güzelmiş. Hoşuma geldi, çok güzel hissediyorum. Yine gelmek isterim burayı çok beğendim.

Bir hafta sürecek olan festival kapsamında çocukları birçok etkinlik daha bekliyor.

(HK-HB-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Filistin İstanbul Esenler Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
title