Haberler

Barış ve Kardeşlik İçin Van Gölünü Yüzdü

Barış ve kardeşlik için Van Gölünde 90 kilometrelik bölümü geçmek için yüzmeye başlayan 61 yaşındaki öğretmen İsmail Turhan, son etap olan 20 kilometrelik alanı bu gün dalgalar arasında tamamladı.

İzmir Karşıyaka Mehmet Ali Lahur Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni İsmail Turhan, Van Gölünde 90 kilometre yüzerek barış mesajı vermek için İzmir'den Van'a geldi. 15 Nisan'da Bitlis'in Tatvan ilçesinden Van Gölü'ne giren Turhan, bir haftada yaklaşık 75 kilometre yüzerek son etaba ulaştı. Turhan, son etap olarak belirlediği Akdamar Adası ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İskelesi arasındaki 20 kilometrelik bölümü tamamlamak için göldeki dalgalara rağmen son etabı tamamladı. Zaman zaman zor anlar yaşayan Turhan, barış için her türlü fedakarlığı yapacağı mesajını verdi. Barış ve kardeşliğe çağrı yapmak amacıyla buraya geldiğini ifade eden Turhan, "Tatvan'dan Van'a 90 kilometre olan 49 deniz milini 4 etap halinde yüzmeyi planladım. İlk etabı Türkiye'nin gündemi olan kadına şiddetin son bulması için gerçekleştirdim. İkinci etabı 23 Ekim 2011 de Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yardım için gelen ve 9 Kasım akşamı meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Japonyalı Dr. Atsushi Miyazaki anısına, üçüncü etabı da Türkiye ve dünyadaki bütün engelliler için, engellilere destek ve engelsiz yaşam için gerçekleştirdim" dedi.

Turhan, bu gün bitirdiği son etabın kardeşliğe, sevgiye, huzura, yaşam boyu spora çağrı yapmanın yanı sıra 23 Nisan Çocuk Bayramı için çocuklara armağan ettiğini belirterek "Zorlu dalgalarla boğuşarak bu etabı da bitirdim. Bana destek olan başta YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yardımcıları, basın müdürü, Tatvan Liman Müdürü ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Van Gölü Tatvan İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title