Haberler

Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu" İlk Toplantısını Yaptı

Diyanet İşleri Başkanlığınca geçen ramazan ayında İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda 32 ülkeden 100'ü aşkın alimin katılımıyla düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısında alınan karar gereği oluşturulan daimi temas grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Başkanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'taki Ertuğrul Tekkesi'nde "Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu" adıyla toplanan heyete Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez başkanlık etti.

Dokuz kişiden oluşan heyetin gerçekleştirdiği ilk toplantıda "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısının değerlendirilmesi ve İslam dünyasındaki yansımaları, grubun isminin belirlenmesi, çalışma stratejisi, usulü, heyetin idari yapısı ve çalışma planının belirlenmesi konuları masaya yatırıldı.

İslam aleminin son yıllarda yaşadığı sıkıntılı sürecin çözüme kavuşturulması yönünde büyük bir ümide ve heyecana sebep olan toplantıların devam ettirilmesi hususunun karara bağlandığı toplantıda grubun çalışmalarını daha sağlıklı ve aralıksız sürdürebilmesi için, 2 başkan yardımcısı ve 1 genel sekreterden oluşan idari heyet oluşturuldu.

Başkan yardımcılıklarına Katar'dan Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği ve Lübnan'dan Dr. Ali El-Hakim, grubun genel sekreterliğine ise Suudi Arabistan'dan Prof. Dr. Munir El-Beyati getirildi.

"Barış ve İtidal Daimi Temas Grubu"nda idari heyetin yanında Yemen'den Dr. Abdulwahab Lutf El Dailami, Irak'tan Dr. Huseyin Gaz, Al-Samarrai, İran'dan Hojatoeslam Ahmad Moballeghi, Filistin'den Dr. Nawaf Tekrory ve Suriye'den Dr. Mouaz Al Khatib üye olarak bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title