Haberler

Barış Treni'nin İlk Durağı Kocaeli Oldu

İstanbul’dan yola çıkarak Diyarbakır’a kadar kardeşliği taşıyacak olan Barış Treni, ilk durağı olan Kocaeli’ye ulaştı.

İstanbul'dan yola çıkarak Diyarbakır'a kadar kardeşliği taşıyacak olan Barış Treni, ilk durağı olan Kocaeli'ye ulaştı.

BarışaBak Derneği tarafından yapılan "Batı'dan Doğu'ya, Doğu'dan Batı'ya Kardeşlik Mesajları" projesi kapsamında İstanbul Pendik Garı'ndan yola çıkarak Diyarbakır'a giden Barış Treni, ilk durağı olan Kocaeli'ye ulaştı. İzmit Tren Garı'nda, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve heyeti tarafından karşılanan Barış Treni yolcuları, burada bir dizi programa katıldı. İzmit Tren Garı'ndan Sabri Yalım Parkı'na kadar İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte yürüyen Barış Treni yolcuları, İzmit Belediyesi Hizmet Binası önünde bulunan Sabri Yalım Parkı'nda barış için fidan dikimi gerçekleştirdi.

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Barış Treni yolcularından Prof. Dr. Ahmet Yayla, "Türkiye 30 senedir evlatlarını bir hiç uğruna kaybetmekten yoruldu ve bıktı. Artık bu kötü gidişin sona ermesi ve barışın tesis edilmesi zamanı geldi. Barışın bu ülkeye kazandıracağı çok şey var ama savaşın da kazandıracağı hiçbir şey yok. Eğer savaş bir işe yaramış olsaydı, 30 senedir süren savaş sonrasında, Türkiye'nin çok kazançlı çıkması gerekirdi. Ama tersi oldu biliyorsunuz. 10 binlerce evladımızı kaybettik. Büyük maddi tahribat yaşadık ve insanların arasına kırgınlık girmesi tehlikesi doğdu" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise, "Barış Treni yola çıktı. Diyarbakır'a kadar bir yolculuk yapacak ama ilk molasını Kocaeli'de verdi. Bu ülkede bir ana ağlarsa, bütün analar ağlar. Ana yüreği çok hassastır. Bu ülkede analar ağlamasın. Hiçbir anne gönlünde yavrusunun acısını yaşamasın. Bu ülkede yüzyıllar boyunca birlik beraberlik içerisinde yaşamış, büyük medeniyetlere imza atmış, bütün dünya insanlarına insanlığı bir anlamda göstermiş bir medeniyetin evlatlarıyız. Gücümüzü birliğimizden, gücümüzü çeşitliliklerimizi zenginliğimize katmamızdan almışız. Batıdaki ağlarsa doğudaki de ağlar, güneydeki ağlarsa kuzeydeki de ağlar, gülerse güler, halen daha öyle ve böyle olmaya da devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Barış Treni yolcuları İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile birlikte İzmit Sabri Yalım Parkı'na fidan dikti. Barış Treni yolcuları saat 21.00'e kadar Kocaeli'de çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra bir sonraki duraklarına doğru yola çıkacak. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Doğan Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title