Haberler

Barış Rallisi'ne Katılanlar Çıldır Gölü'nde Kamp Kurdu

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Allgaue- Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nde yer alan 200 araçtaki 400 kişi, Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ndeki gölün çevresinde kamp kurdu.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Allgaue- Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nde yer alan 200 araçtaki 400 kişi, Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ndeki gölün çevresinde kamp kurdu.

Almanya'daki Allgau- Orient Rallye International Derneği tarafından düzenlenen Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi (Allgau-Orient Rally) Almanya'nın Oberstaufen kasabasında başladı. Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan'ı geçtikten sonra ülkeye giriş yapan ralliciler, İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı'ndan Türkiye turuna başladılar. 5 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan, 13 ülkeden 82 takım, 400 sporcu Kuzeydoğu Anadolu'daki Ardahan'ın Posof İlçesi'nde bulunan Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti. Komşu ülkede 2 gün gezen ralliciler aynı sınır kapısından dönerek tekrar geçerek Çıldır İlçesi'ne vardı. Gürcistan sınırında bulunan 124 bin metrekare büyüklüğündeki Çıldır Gölü kenarında kamp kuran ralliciler geceyi burada geçirdikten sonra Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne hareket etti.

Barış ve Dostluk Rallisi Proje Koordinatörü Nadir Seren, "Türkiye etabı zorlu ve keyifli geçti. Sonra Gürcistan'a uğradık. İki gün Gürcistan turu ardından tekrar Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptık. Ardahan Valiliğinin organizasyonu ile birlikte Çıldır Gölü kenarında konaklayacağız. Ardından Kars üzerinden Doğubayazıt'a geçeceğiz. Amacımız dünyada yaşanan zorlu zaman zarfı ardından dostluğu, kardeşliği, barışı ön plana çıkararak Avrupa Birliğine girme yolunda Türkiye'nin biraz daha tanıtımına katkı sunmak amacıyla bu proje yapılmaktadır. Aynı zamanda bu projenin destekçisi Berlin Türk Büyükelçiliği, Avrupa Birliği Bakanlığı ile ortak yapmaktadır. Bundan sonraki Türkiye etabında bütün yarışmacılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Allgaeu- Orient Dostluk ve Barış Rallisi Organizasyon üyesi Burhan Uzun ise rallinin hız ve şov amacı olmadığını, gittikleri yerlere yardım ulaştırma amacıyla yola çıkıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Dostluk, barış ve kardeşlik adına yola çıktık. Almanya'nın Oberstaufen kasabasında start aldı. Rallinin son durağı ise 20 Mayıs'ta Muğla'nın Dalaman ilçesi olacak. Ralli sonunda kullanılan 200 araç Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağışlanacak. Rallinin bir diğer amacı ise gidilen ve görülen yerlere yardım ulaştırmaktır. Yarışmacılarımızın destekleri ile kamp kurulan yerlere ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlar yapılmaktadır. Bugün Çıldır etabındayız ve yarışmacılarımız Çıldır Gölü'ne adeta hayran kaldılar."

- Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title