Haberler

'Barış Meşalesi' Kuşadası'nda

Güncelleme:

Barışa dikkat çekmek için çeşitli ülkelerden 14 koşucunun taşıdığı 'Dünya Barış Koşusu Meşalesi' Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne ulaştı.

Dünyanın dikkatini barışa çekmek için yola çıkan çeşitli ülkelerden 14 koşucunun taşıdığı 'Dünya Barış Koşusu Meşalesi' Türkiye'deki son durak olarak belirlenen Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne ulaştı.

17 Eylül'de Türkiye'ye Edirne'den giriş yapan sporcular, taşıdıkları 'Dünya Barış Koşusu Meşalesi'ni Kuşadası girişinde kendilerini karşılayan atlet öğrencilere teslim etti. 'Barış elçileri', daha sonra İsmail Cem Barış ve Demokrasi Meydanı'nda Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Meşalenin Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya verilmesi sırasında konuşan koşu koordinatörü Ondrej Mocny, Dünya Barış Koşusu'nun (Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run), 1987 Yılında ruhani lider Sri Chinmoy tarafından sevgi, barış ve birliktelik ruhunu pekiştirmek için oluşturulduğunu söyledi. Mocny, şöyle dedi:

"Dünya Barış Koşusu gönüllüler tarafından organize edilen bir koşudur. Koşu ekibi gittiği her şehir ve kasabada yerel topluluk ve guruplarla iletişime geçer. Ocak ayında Portekiz'den başlayan koşumuzda yüzden fazla ülkeyi dolaşan meşaleyle Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptık. Bugün koşumuzun Türkiye'deki son durağı olan Kuşadası'ndayız. Buraya gelmek için 22 bin kilometre kat ettik. Yarın (Çarşamba) sabah Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçeceğiz. Meşalenin gezisi, önümüzdeki aylarda Belgrad'da sona erecek."

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da dünyanın barışa en çok ihtiyacı olan bir dönemde Barış Meşalesi'nin Kuşadası'na gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Kayalı, "Dünyanın ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın her zamankinden daha çok barışa ihtiyacı var. Ortadoğu'da yaşananlar, mezhep savaşları, insanların kafalarının kesildiği vahşetler. Hepsi içimizi karartıyor. Barışa, savaşsız bir dünyaya ihtiyacımız var. Bu nedenle bu barış koşusunu önemsiyoruz, verilen mesajı önemsiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrası barış meşalesi meydanda bulunanlarca elden ele dolaştırılarak herkesin bir barış dileğinde bulunması istendi. Grup koordinatörü Ondrej Mocny, meydandaki herkesin gözlerini bir dakika kapatarak dünya barışını düşünmesini istedikten sonra, koşuya katılan Türk öğrenciler 'Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara' şarkısını söyledi. Dünya Barış Koşusu, hep birlikte dikilen 'Barış Ağacı'nın etrafında poz verilmesiyle son buldu. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuşadası Türkiye Kayalı Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title