Haberler

Barış Işığı Gazze İçin Yandı

İzmir'de, Gazze ve dünyada barış için ışık yakma eylemi başladı.

İzmir'de, Gazze ve dünyada barış için ışık yakma eylemi başladı. Dünya Barış Günü'nde Konak Meydanı Saat Kulesi karşısında gelen ve kendilerine 'Barış ışıkçısı' adını veren avukat Vedat Elçi ve Senih Özay, beraberlerinde getirdikleri pilli fenerin ışığını yakarak "Gazze ve Dünya'da Barış için, sen de bir ışık yak. Işık sende" çağrısı yaptı.

ALS Hastalığı'na dikkati çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden düzenlenen ve tüm dünyada bir anda yayılan kova eyleminin benzeri Gazze'de yaşanan insanlık dramı için başlatıldı. İzmir'den başlatılan ve sosyal medya üzerinden yayılması planlanan eyleme göre Gazze'de yaşanın insanlık dramına ve dünyadaki savaşlara dikkat çekmek isteyen vatandaşlar ellerinde fenerlerle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde saat 12.00'de bulundukları ilin en simgesel yerinde toplan çağrısı yapıldı. Etkinliği organize eden Avukat Vedat Elçi ve Senih Özay, Konak Meydanı'nda Saat Kulesi karşısında fener ışığı yakarak eylemi başlattı. İki avukat altı saat boyunca feneri söndürmeden ellerde tutacak, daha sonra fener diğer Barış ışıkçısına devredilecek.

Etkinliği organize eden avukat Vedat Elçi, herkesi Barış ışıkçısı olmaya çağırdı. Elçi, 'Bu bireysel bir eylemdir. Yakacığımız ışığın hem Türkiye'nin hem dünyanın pek çok ketinde simgesel yerlere yaygınlaşmasını umut ediyoruz. Işığımız 1 Eylül Dünya Barış günü sona erene kadar yanacak. Gücümüz yeter ve katılım olursa ondan sonraki günlerde yanacak" dedi.

Ünlü oyuncu Gupse Özal'ın babası, çevre konusundaki davalarıyla tanınan avukat Senih Özay ise "Çocukluğumuzda duyduğumuz, kullandığımız 'Beni seven arkamdan gelsin' çocuk oyunu ile herkesi eyleme katılmaya, fenerlerinizle gelmeye çağırıyorum, Dünya'da Gazze için farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz" dedi.

İki Barış elçisi ve kendilerine destek birkaç Barış ışıkçısı eylemin yeriyle ilgili bir süre Polis'le anlaşmazlığa düştü. Vedat Elçi, kentin simgesinin önünde etkinliği yapmak istedi. Polis, Tarihi Saat Kulesi çevresinde eyleme izin veremeyeceğini bildirdi. Sonunda, orta yol bulundu. Büyükşehir Belediyesi yönünde, tarihi meydanın sınırında arkada Saat Kulesi'nin göründüğü bir noktada basın açıklaması yapıldı. Eylem başlatıldı. İlk olarak Barış ışığını Vedat Elçi yaktı.

GÖRÜNÜTÜ DÖKÜMÜ İki kişiden görüntü Meydandan görüntü Açıklamalardan görüntü

Haber: Utku BOLULU-Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Senih Özay İzmir Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title