Haberler

Barış İçin Meskan Dağı'na Çadır Kurdular

Güncelleme:

Hakkari'de Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon başlatıldığı ve yeni karakollar yapıldığı iddiasıyla bir grup, Meskan Dağı'nda çadır kurarak barış nöbeti tutmaya başladı.

Aralarında BDP Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, BDP Hakkari il Eşbaşkanı Mustafa Miraz Çallı, BDP Beytüşşebap Belediyesi Eş Başkanı Seyran Argan, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu grup bugün araçlarla dağa çıkarak, çadır kurdu.

Askeri yetkililerin izin vermesi üzerine yaklaşık 40 kişilik grup dağın zirvesine çıkarak, basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan BDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Halit Soydan il örgütü olarak Meskan Dağı'nda yapılmak istenen karakola karşı bir süre önce barış çadırı kurduklarını belirtti.

Bölgedeki hareketliliğin devam etmesi üzerine tekrar barış çadırları kurduklarını ifade eden Soydan, "Bu yapılan karakolların burada ne amaçla yapıldığını anlayamıyoruz. Bu bölgede ancak sevgi, yaşam ve birlikte yaşam inşa edilebilir. Fırat'ın batısında yaşayan Lazlar, Çerkezler, Rumlar, Türkler 'ey kardeşlerimiz' diyoruz gelin Hakkari'de, Şırnak'ta barış nöbeti tutalım. Gelin barışı burada birlikte sağlayalım. Hepimizin geleceği barıştadır. Bu barış olmazsa olmazımızdır. Türkiye hala bir barış sürecini yaşıyor. Bu güzel ve mutluluk verici bir şey" dedi.

Yapılan açıklamanın ardında grup zirveden inerek çadırların kurulduğu alana geçti. Grubun bölgedeki bekleyişi sürüyor. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Akbulut Halit Soydan Beytüşşebap Ahmet Taş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title