Haberler

Barış Aydın: "Ekonomide Reform Süreci Hızlanacak"…

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, son yıllarda yakalanan istikrar ve kalkınmanın temelindeki ekonomik reformlara yeni dönemde daha da hız vereceklerini bildirirken, Ankara’yı “ileri teknoloji üssü” yapma sözü verdi.

AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Barış Aydın, son yıllarda yakalanan istikrar ve kalkınmanın temelindeki ekonomik reformlara yeni dönemde daha da hız vereceklerini bildirirken, Ankara'yı "ileri teknoloji üssü" yapma sözü verdi.

Barış Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayiciler ve işçilerle bir araya geldi. Sanayici ve işçilerin ekonomi ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini dinleyen Aydın, Partisinin seçim beyannamesinde yer alan yeni vaatler hakkında bilgi verdi; istikrar ve kalkınma sürecinin devamı için kendilerinden destek istedi. Aydın, temasları sırasında, Türkiye'nin yeni dönemde "yüksek teknolojiye" odaklanacağı, bu ürünlerde "Avrasya'nın üretim merkezi" haline geleceğini bildirdi. Ar-Ge, yenilik ve nitelikli işgücüne dayalı yüksek katma değerli mal üreten bir sanayi yapısı öngördüklerini ifade eden Aydın, girişimcilik kapasitesini güçlendirmeyi, bilgi tabanlı ekonomiye dönüşüm için nitelikli bir istihdam alt yapısı oluşturmayı öncelikli hedef gördüklerini söyledi. Aydın, "Bu doğrultuda ilk iş olarak firmaları orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün üretimine teşvik edecek yatırım destek programlarını devreye alacağız. Kamu alımlarında bu ürünleri üreten yerli firmaların payını yükselteceğiz" dedi.

"ANKARA'YI İLERİ TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAPACAĞIZ"…

Biri yerel, ikisi genel seçim olmak üzere 3 seçim süreci boyunca çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve her kesimden büyük ilgi ve sevgi gören Aydın, yeni dönemde Ankara'nın, ülkedeki ileri teknoloji üretim üslerinden biri olması için çalışacağını da ifade ederek, şunları söyledi:

"5.2 milyon nüfuslu Ankara, coğrafi konumu, ulaşım ağlarının kavşağında yer alışı, bürokrasinin merkezi olması, güvenli oluşu, dinamik genç nüfusu, üniversite birikimi ve güçlü ekonomik potansiyeli ile zaten yatırım için son derece cazip bir merkez. Halen yüksek katma değerli savunma sanayiinde çok önemli bir yerde. Ankara, 21 üniversitesi, 6 teknoparkı, teknokentleri ile ileri teknoloji alanındaki çalışmalarda da öncü illerin başında geliyor. Ankara, yeni dönemde kabuk değiştirecek; belli başlı teknoloji üretim merkezlerinden biri; önemli bir yüksek teknoloji üretim üssü haline gelecek. Özellikle KOBİ'lere özel önem ve öncelik vereceğiz. İlimizdeki KOBİ'lerin yenilikçiliğe odaklanarak firma becerilerinin artmasını sağlayacağız. KOBİ'lerin Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerine özel destekler sağlayacağız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Sincan Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title