Haberler

Barış Aydın'dan İstikrar Vurgusu

AK Parti'nin iş dünyasından transferi olan Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Barış Aydın, ülkede ekonomik gelişimin devam etmesi için temel şartın "istikrar" olduğunu bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son 13 yılda sağlanan istikrar sayesinde sanayileşme, üretim ve ihracat artışı ile ekonomide hızlı bir büyüme ve kalkınma ivmesi yakaladığını, sosyal alanda da önemli reformlara imza attığını ifade etti. Sağlanan siyasi istikrarın, Türkiye ekonomisinin önünü açtığını, büyüme ve kalkınmanın hızlandığını anlatan Aydın, "Türkiye, IMF boyunduruğundan kurtarıldı, milli gelir, ihracat hızla arttı, 2002-2014 döneminde ilave 6,6 milyon kişilik istihdam oluşturuldu. Bu başarının kaynağında siyasi istikrar yatıyor. Ekonomik alandaki bu gelişimle dünyada itibarı artan Türkiye, dış politikada da sözü dinlenen bir ülke haline geldi" dedi.

Aydın, istikrar ve kalkınma için öncelikle terörün sona erdirilmesinin önemine işaret ederken, terörün arkasında Türkiye'nin kalkınmasını ve gelişiminin önünü kesmek isteyen "şer" odaklarının bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'nin hızlı büyüme ve kalkınma sürecine kaldığı yerden devam etmesi açısından 1 Kasım seçimlerinin önemine işaret eden Aydın, şöyle konuştu:

"Şunun altını özellikle çizmek isterim ki, kalkınma ve gelişmenin temel şartı, siyasi istikrardır. Ülkemizin siyasette istikrarsızlığa tahammülü yoktur. Ekonomide son 13 yılda yakaladığımız başarı grafiğini sürdürmek için istikrar hayati önemlidir. Ekonomik kalkınma, refah artışı ve dünyada güçlü bir konuma gelmemiz için ülke olarak huzuru yakalama ve korumamız şart. Bu açıdan 1 Kasım seçimleri son derece önemlidir. Seçimlerden hepimizin beklentisi, ülkenin huzura rahata ve istikrara kavuşmasıdır. Seçimlerden çıkacak güçlü bir iktidarla istikrarın yeniden sağlanması durumunda Türkiye, ekonomide dinamizmini, hızlı kalkınma ve büyüme sürecini yeniden yakalayacak ve yoluna kaldığı yerden devam edecektir." Türkiye'nin dinamik nüfusu, rekabet gücü yüksek güçlü ekonomisi ile bu potansiyele, bu güce zaten fazlasıyla sahip olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi: "Düzenimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmayı amaçlayan, kalkınmamızın önünü kesmeye, huzurumuzu kaçırmaya çalışan terörün arkasındaki şer odaklarının bu emeline ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Ben, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin istikrar ve huzuru yakalayarak ekonomide başarılarına devam edeceğine ve 2023'te en büyük 10 ekonomi arasına girme hedefine ulaşacağına yürekten inanıyorum."

"DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN DAHA GÜÇLÜ ANKARA"

AK Parti'nin yeni iktidarı döneminde Türkiye'nin kalkınma yürüyüşünü koşuya çevireceğini ifade eden Aydın, en önde koşan illerin başında Ankara'nın geldiğini söyledi.

Aydın, Ankara'ya yönelik çalışmalarımın odağında, Başkent'i bir "ileri teknoloji üssü" haline getirmenin yer aldığını ifade ederek, inovasyon, Ar-Ge, teknopark faaliyetleri temelinde üniversite-sanayi işbirliği, etkin teşvik ve destek politikaları ile Ankara'yı Türkiye'de "teknolojinin başkenti" yapacaklarını bildirdi.

Kamu ve özel sektör tarafından daha fazla yatırım yapılmasını sağlayacakları Ankara'yı bilimde, ileri teknolojide, savunma ve uzay sanayisinde, sağlık turizminde küresel çapta bir cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Aydın, "Daha güçlü Ankara, daha güçlü Türkiye'dir. Daha güçlü Türkiye için daha güçlü Ankara'yı inşa edeceğiz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Barış Aydın Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title