Haberler

Barış Atay: Kapanışı Biz Yapacağız, Biz Yıkacağız Bunu Biliyorum

Gezi Parkı eylemlerine katılan sanatçılardan olan ve Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan oyuncu Barış Atay, Edirne'de katıldığı söyleşide, 'Biz çok korkuttuk. Şimdi titretiyorlar ama kapanışı biz yapacağız, biz yıkacağız bunu biliyorum' dedi.

Gezi Parkı eylemlerine katılan sanatçılardan olan ve Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan oyuncu Barış Atay, Edirne'de katıldığı söyleşide, 'Biz çok korkuttuk. Şimdi titretiyorlar ama kapanışı biz yapacağız, biz yıkacağız bunu biliyorum' dedi.

Edirne Kültürevi tarafından organize edilen bir söyleşiye katılan oyuncu Barış Atay, Gezi Parkı eylemlerini ve gözaltına alındığını günleri anlattı. Edirne Kel Aliço Güreş Eğitim Merkezi'ndeki konferans merkezindeki söyleşiye 150 kadar üniversite öğrencisi katılırken, Atay, Gezi Parkı olaylarının iktidarı korkuttuğunu, şuan ki operasyonun titrettiğini öne sürerek şunları söyledi:

'Gelelim direniş meselesine. Direnişin benim için özel bir anlamı var. Twitter'i takip edenler vardır, orada 'vay be cemaatte neler yaptı, hükümeti alaşağı edecek neredeyse. Ne kadar yıprattılar' diyorlar. Sakın yaptığınız direnişi küçümsemelerine izin vermeyin. Eğer siz Gezi'yi sokağa taşımasaydınız, o parkta başlayan polis saldırısından sonra o hareket Edirne'den Kars'a kadar her şehre yayılmasaydı. Cemaat hiçbir şey yapamazdı. En önemlisini siz yaptınız, işte o yüzden diyorum. Biz çok korkuttuk. Şimdi titretiyorlar ama kapanışı biz yapacağız, biz yıkacağız bunu biliyorum"

GÖZALTI ANILARI

Konuşmasının ardından salondan sorular alan oyuncu Barış Atay, gözaltında neler yaşadığının sorulması üzerine, 'İstanbul'dan Ankara'ya Organize Şube'ye getirildik, sıraya dizildik. O arada bir polisin fotokopi çekmesi gerekiyordu. Geldi, makineyi kurcaladı, başka arkadaşlarını çağırdı. Onlar da beceremedi, amiri çağırdı. Amir makineyi çevirdi, sonra dedim ki 'Makinenin fişi takılı değil.' Bunlar siber polis ama çabaları takdire şayan. Mesela siber polislerden biri Twitter kullanmasını bizden öğrendiö şeklinde konuştu.

'BENİ ALMAK SAÇMAYDI

Öğrencilerin 'Neden gözaltına alındınız" sorusuna Redhack ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyleyerek cevaplayan Atay, 'Gözaltına alınmamın Geziyle ilgili olduğu kesin. Redhack'ten alması dünyanın en saçma şeyi hani bağlayacak hiçbir şey yok. Tabi ki bu ülkede insanlara suç isnat ediliyor, delil oluşturuluyor, mahkum ediliyor falan ben o kısmını tartışmıyorum. Ama Redhack ile bağlantı kurulabilecek hiçbir şey yok. Evdeki bilgisayar virüslü anlatabildin mi' İki ayda bir virüs bulaşan bir bilgisayarım var ve ben bir türlü engelleyemiyorum. O yüzden beni almak saçmaydı. Belki çok konuşuyordum, Gezi sırasında da çok konuştum. Hatta bir yerden sonra sadece ben konuştum sanırım. Nedense? Bunlar oyuncu olduğum, muhalif olduğum için değil. Bunlar Armutlulu olduğum içinö dedi.

Söyleşi Barış Atay'ın öğrencilerden gelen soruları cevaplandırmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title