Haberler

Barış Anneleri Oturma Eylemini Sonlandırdı

Çocukları dağa kaçırılan anneler, Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'ta 84 gün önce başlattıkları oturma eylemini sonlandırdı.

Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'ta 84 gün önce oturma eylemi başlatan Barış Anneleri, eylemlerini bugün düzenledikleri basın açıklamasıyla sonlandırdı. Çocukları dağda olan, dağda öldürülen ve çocukları cezaevlerinde bulunan anneler 84 gün önce, kalıcı bir barışın sağlanması amacıyla başlattıkları eyleme son verdi. Eylemi başlattıkları yerde sonlandıran anneler, düzenledikleri oturma eyleminde seslerini bir çok kesime duyduklarını dile getirdi. Barış Anneleri adına açıklamayı okuyan Şehrizade Anar, eylemi başlattıkları günden buyana bir çok değişimin yaşandığını ifade ederek, yeni kurulan hükümetin kalıcı barışı sağlaması için gerekli adımları atması gerektiğini söyledi. Anar, "84 gün önce bu alanda yine basın açıklamasıyla oturma eylemimizi başlatmıştık. Eylemimiz gerçek anlamda yerini bulmasa da bir çok yere ve muhataba sesimizi duyurmuş olduk. 84 günde dünya üzerinde birçok değişiklilik oldu. Türkiye'de yeni bir hükümet kuruldu, Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu. Yeni hükümet barış ve müzakerelerini devam ettireceğini duyurdu. Kalıcı bir barış sağlanması ve silahların susması elbette halkların yarına olacaktır. Oturma eylemimizi burada sonlandırırken, demek değil ki Kürt halkının halklı mücadelesindeki yerimizi de bırakacağız. Bundan sonra bu haklı mücadele devam ettikçe, kalıcı bir barış sağlanana ve Öcalan özgürleşene kadar, zindanlar boşalana kadar, mücadelemizi farklı alanlarda devam edecektir" dedi.

Barış Annelerinin düzenlediği basın açıklamasına destek amacıyla katılan Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, yaptığı konuşmasında çözüm süreciyle ilgili bu ayın sonunda bir şeylerin gelişeceğini söyledi. Annelerin yaptığı her eylemin önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Aydoğan, "Eğer hükümet yetkilileri, annelerin yaptığı eylemden bir anlam çıkarmak istiyorsa, ki çıkaracaktır bundan dolayı bu eylem çok önemlidir. Tam 84 gündür kalıcı bir barış sağlanması için, annelerimiz bu parkta büyük bir mücadele yürüttüler. Devlete düşen ise, annelerin yaptığı bu eylemi anlamasıdır. İmralı'da başlayan süreç ciddi ele alınsın. Bu süreç daha fazla oyalanmasın, ötelenmesin ve önümüzdeki seçimlere heba edilmesin. Gerekli adımlar hızla atılmalıdır. Bu ayın sonuna kadar beklentimiz var. Çözüm süreciyle ilgili yol haritasının mutlaka çıkartılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Barış Anneleri eylem başlattıkları Anıt Park'tan ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Nursel Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title