Haberler

Barış Anneleri Meclisi: Artık Annelerin Ağlamasını İstemiyoruz

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA "İstanbul Barış Anneleri Meclisi" adlı grup, "Polis, asker, gerilla anneleri bu savaşın durması için gerekirse her yere canlı kalkan olarak gitmeli, bizler gideceğiz" açıklamasını yaptı.

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

"İstanbul Barış Anneleri Meclisi" adlı grup, "Polis, asker, gerilla anneleri bu savaşın durması için gerekirse her yere canlı kalkan olarak gitmeli, bizler gideceğiz" açıklamasını yaptı.

İstanbul Barış Anneleri Meclisi, Fatih'te bulunan merkezlerinde bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Barış Anneleri Meclisi adına yapılan açıklamayı, Deniz Şimşek okudu. Açıklamada, 'Coğrafyamızda barışı-çözüm masasını yok sayıp insanlarımızı büyük bir kindarlığa ve savaşa sürükleyenler var" denildi.

'SEÇİM SONUÇLARI SAVAŞ KARARLARININ ASIL NEDENİDİR'

'Seçim sonuçları savaş kararlarının asıl nedenidir, görmezden gelemeyiz" denilen açıklamada, 'Kimse bunun normal bir gidişat olduğunu söyleyemez. Saraydakinin korkusu ve istemleri ile bu ülke iç savaşa sürüklenmektedir. 90'lara dönmek isteyen iktidar ve MHP unutmamalı ki kaç anne ağladı o dönemde. Kaç can yandı. O yılları yaşayanlar, devletin yürüttüğü kirli savaş taktikleriyle işlediği katliamları, baskı ve zulüm politikalarını çok iyi bilirler. Barış anneleri olarak artık annelerin ağlamasını istemiyoruz. Ne asker ne gerilla annesi ağlasın. Barışa bu kadar yaklaşmışken o günlere geri dönülmesin" denildi.

'SAVAŞIN DURMASI İÇİN CANLI KALKAN OLMAYA GİDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin sandıktan çıkan sonucu kabullenmek yerine bütün bir ülkeyi savaşa sürüklemenin planlarını yaptığı iddia edinilen açıklamada, 'Kimsenin iktidar hırsına çocuklarımızı, gençlerimizi ve barışı yedirtmeyiz. Bütün annelere ve bütün kadınlara sesleniyoruz. Hepimiz savaşa karşı irade olmalıyız. Cumhurbaşkanı kendi sarayı ve başkanlık sevdası için Kürt ve Türkleri kurban ediyor. Barış için sokaklara çıkmalı ve savaş isteyenlere inatla direnmeliyiz. Barış için bütün annelere ve herkese seslenmeliyiz. Barışan yana ısrarcıyız. Polis, asker, gerilla anneleri bu savaşın durması için gerekirse her yere canlı kalkan olarak gitmeli, bizler gideceğiz" ifadelerine yer verildi.

'BİZ NİYE SAVAŞIYORUZ'

Ezine Dal ise Kürtçe yaptığı konuşmada, savaş değil barış istediğini belirterek, 'Ben barış annesiyim. Ben polis, asker annesinin elini barış annesinin eline vermesini istiyorum. Polis de asker de bizim. Biz niye savaşıyoruz" dedi.

Bedia Gökyüz de, 'Bu barışı kimseye heba etmeyeceğiz. Sonuna kadar barış diyeceğiz. Kimseye savaş yaptırmayacağız. Savaş kirli bir şeydir. Canlı kalkan olarak sınıra gideceğiz. Artık bu savaşı biz durduracağız. Polis anası ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Asker anası ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Gerilla annesi ağlıyor benim yüreğim yanıyor. Ana anadır, gözyaşı aktığı zaman hep aynı akıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Uzo:

.....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title