Haberler

Barınaktaki Köpeklerin Görüntüleri İsyan Ettirdi

Güncelleme:

Manisa'nın Turgutlu İlçesi hayvan barınağındaki köpeklerin içler acısı halinin, sosyal medyaya yansıması görenleri isyan ettirdi.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi hayvan barınağındaki köpeklerin içler acısı hali sosyal medyaya yansıdı. Hayvanlar için Türkiye'nin birçok yerinden hayvanseverler örgütlenirken, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, yıllardır bakım şartlarının düzelmediğini söyledi.

Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hayvanlar sahipsiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasındaki yetki karmaşasından dolayı birçok hayvan barınağı bakımsız hale geldi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Turgutlu ilçesindeki hayvan barınağındaki köpeklerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleri durumu gözler önüne serdi. Köpeklerin bakımsız hali sosyal medyada paylaşılınca hayvanseverler ayaklanarak, imza kampanyası başlattı.

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, görüntülere şaşırmadıklarını belirterek, birçok kez şikayette bulunmalarına rağmen kentte hayvanlarla ilgili önlem alınmadığını savundu.

"BU GÖRÜNTÜLER HER ZAMAN YAŞANIYOR"

Turgutlu'daki bakımevinin herkesin vicdanını sızlattığını dile getiren Erbirliler, "Bu görüntüler her zaman yaşanıyor. Sadece bu belediye döneminde değil, Turgutlu'daki barınak bundan önceki belediyeler döneminde de aynıydı. Ne yazık ki duvarları kireçlenmiş ve barınak demeye bin şahit isteyen bir yerde hayvanlar yaşıyor.

"BELEDİYE SORUMLUDUR"

Ancak köpekler bakımevinde bu hale gelmedi. Dışarıda bu hale geldiler, yine bundan da belediye sorumludur. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ama bu kareleri gördükçe vicdanımız sızlıyor" dedi.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERİLDİ

Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafların geçtiğimiz hafta içinde çekildiğini kaydeden Erbirliler, Turgutlu Belediyesi hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verildiğini söyledi.

"BU KARELERİN HEPSİ GERÇEKTİR"

Elbirler, "Fotoğraflardaki karelerin hepsi gerçektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne, kaymakamlığa, valiliğe şikayet dilekçelerimizi yazdık. Gönderilmesi gereken heryere de ulaştırdık.

Büyükşehir belediyesi ve ilçeler topu birbirinin üstüne atıyor. İş mahkemeye kadar gitti. Büyükşehir belediyesi, hayvan barınağı yapma, ilçeler ise işletme sorumluluğu taşıyor. Biz bunu anlatamıyoruz. O yüzden bir başıboşluk var. Bakımevi denilen yer atıl, harabe, viran bir yer. Yetkililer el atmazsa gönüllerin yapabileceği bir yere kadar oluyor. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

'TURGUTLU'YA YAKIŞIR BARINAK YAPILMALI'

Barınakta veteriner hizmeti olmadığını ve haftada iki gün Büyükşehir Belediyesi'nden bir veteriner görevlendirildiğine dikkati çeken Erbirliler, "Hayvanları toplayıp atıyorlar, bunu genelde belediyeler yapıyor.

Hayvanlar yemek bulamıyor, açlıktan hastalığa yakalanıyor. Aslında bu görüntülerin sebebi belediye ve halktır. Barınakta ölmüş yavruları diğer köpeklerin tarafından açlıktan yenildiği görüntüler var, kuru kafalar var. Bu canımızı çok acıtıyor" diye konuştu.

Siyasilere ve yerel yetkililere seslenen Erbirliler, biran önce yeni hayvan barınağı için yer bulunması ve Turgutlu'ya yakışır bir barınak yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

vatandaş:

ayıp günah nedir bu rezillik bakım evlerinin böyle olması dogrumu salın hayvanları bundan bin katına iyidir YAZIK

21
1
yanıtYanıtla
adam:

Biz nasil yozlastik, ne zaman böyle vicdansiz olduk ya. Yaziktir, günahtir!

19
1
yanıtYanıtla
POMPACI GELDİ POMPALAR GİBİ YAPAR:

sıkın kafalarına birer tane hepsi huzura ersin

1
16
yanıtYanıtla
asd:

cehennemin baki olsun !

yanıt8
yanıt0
Asiye:

hayvanlara merhameti olmayanın insanlara da olmaz. merhamet etmeyene de Allah merhamet etmez

yanıt3
yanıt0
aso:

Manisa belediyesi gibi allah sizin cezanizi versin bu hayvanlara daha baska ne kadar iskence yapabilirsiniz ordaki veteriner zebanisi ne gune duruyor insalah o yaralar kendisindede cikar birgun acilari ozaman anlar, , , manisa rezillik manisa rezillik manisa rezillik manisa rezil

15
1
yanıtYanıtla
Yz:

Allah senin cezanı versin lavuk kimsin lan sen

yanıt1
yanıt4
abdullah:

dün evde beslediğim muhabbet kuşu 2 yaşında oğlum kapısını açınca balkondan uçtu. şimdi dışarda ne yer diye aile üzülüyoruz. hayvanlara ya bakacaksın yada hapis etmeyeceksin. bari sokskta bıraksalar onlar kendi karınlarını doyururlardı. işkence bu yazık. . . günah. . .

13
2
yanıtYanıtla
dhdh:

hayvanlar barınağında kalmalıl

yanıt3
yanıt4
dadaş:

ayıp valla köpekde olsa canlı yazık etmeyin

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title