Haberler

Aileymiş Gibi Görünüp Hırsızlık Yapan Şebeke Yakalandı

Güncelleme:

İstanbul'da çok sayıda oto hırsızlığının faili oldukları iddia edilen biri kadın 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin 5 adet lüks otomobili çaldıkları tespit edildi.

DAHA ÖNCE ONLARCA KEZ GÖZALTINA ALINMIŞLAR

Şebekenin erkek üyelerinin daha önceden onlarca kez polis tarafından gözaltına alındığı tespit edilirken, bir barda tanıştıkları ve birlikte yakalandıkları genç kızı, eylemlerinde aile görüntüsü vermek için kandırarak kullandıkları belirtildi.

Genç kızın ailesi şüphelilerin adliyeye çıkarılması sırasında sinir krizleri geçirdi. 3 Erkek şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken genç kız serbest bırakıldı.


KİRALADIKLARI LÜKS EVDE YAKALANDILAR

İstanbul'da hırsızlık için girdikleri evlerden aldıkları kontak anahtarını kullanarak 5 otomobil çalan bir şebekeyi yakalamak için polis operasyon yaptı. Şüphelilerin önce Balat'ta bir adreste kaldıkları tespit edildi. Çaldıkları bir araçla bölgede görülen şüphelileri yakalamak için polis operasyon yaptı.

Ancak şüphelilerin bir gün önce kaldıkları evden ayrıldığını tespit etti. Daha sonra sürdürülen operasyonda polis Yakuplu'da tespit ettiği lüks bir eve baskın yapıldı. Baskında Taner K.(24), Azmi E.(26), Tolga O.(22) ve kadın şüpheli Servet K.(23)'yı gözaltına aldı.


GENÇ KIZI KANDIRIP KULLANMIŞLAR

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek sorgulanan şüphelilerden Taner K.'nin 37 araç çalmak suçundan tutuklanarak girdiği cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olduğu belirtildi. Şüpheli Azmi E.'nin ise çeşitli suçlardan 30 kez, Tolga O.'nun ise 8 kez polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

"HIRSIZ OLDUKLARINI BİLMİYORDUM"

Şebekenin poliste kaydı bulunmayan kadın üyesi Servet K.'nın ise bir barda tanıştığı şüpheliler tarafından eylemlerinde şüphe çekmemek için aile görüntüsü vermek için kullanıldığı belirlendi. Şebeke üyelerinin ayrıca çaldıkları otomobillerin kontak anahtarlarını okumak için İstanbul'a gelen Servet K.'nın çantasında taşıttıkları ortaya çıktı. Genç kız poliste verdiği ifadesinde "Hırsız olduklarını bilmiyordum" dedi.

GENÇ KIZI AİLESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ


Şüphelilerle birlikte 5 çalıntı otomobil ele geçirildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Bu sırada kapıda bekleyen genç kızın ailesi sinir krizleri geçirdi.

Servet K.'nın yakınları polisler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Taner K., Tolga O., ve Azmi E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme Servet K.'yı serbest bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title