Haberler

Barcelona, Mobil Dünya Kongresi'ni 2023'e Kadar Almak İstiyor

Güncelleme:

Mobil Dünya Kongresine 2006 yılından bu yana ev sahipliği yapan Barcelona, 2018'de dolacak sözleşmesini 2023'e kadar uzatmak için girişimde bulundu.

Mobil teknolojisinin devlerinin buluştuğu Mobil Dünya Kongresi'ne 2006 yılından bu yana ev sahipliği yapan Barcelona, 2018'de dolacak sözleşmesini 2023'e kadar uzatmak için girişimde bulundu.

Barcelona'nın adaylığını yürüten İspanya Endüstri, Enerji ve Turizm  Bakanlığı, Katalonya özerk yönetimi, Barcelona Belediyesi, Barcelona Fuar Organizasyonu ve Mobil Telefon Barcelona Dünya Başkenti Vakfı, Dünya GSM Birliği'ne (GSMA) resmi başvuru yaparak, sözleşmenin 2023'e kadar uzatılması teklifini götürdü.

GSMA Direktörü John Hoffman, Barcelona'nın Mobil Dünya Kongresi'ne yaptığı ev sahipliğinin 2023'e kadar uzatılmasıyla ilgili gelen teklifi değerlendireceklerini kaydetti.

Her yıl mart ayında gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi'ne 200 ülkeden 93 binden fazla ziyaretçi katılırken, Barcelona'nın etkinlikten yaklaşık 450 milyon avro gelir elde ettiği açıklanmıştı.

Mobil Dünya Kongresi'nin İstanbul'da yapılmasını sağlamak için İstanbul Ticaret Odası'nın da girişimleri bulunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

İspanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title